VESTI FK Čukarički

Aganspahić: Biće mnogo bolje nego u “prvom mandatu”-AlmirAganspahić-

Aganspahić: Biće mnogo bolje nego u “prvom mandatu”

Čukarički nije mnogo menjao o dosadašnjem toku zimskog prelaznog roka, ekipu je napustio Jovan Lukić, na Banovo brdo je stigao iskusni štoper Marko Gajić. Iskoristila je uprava Brđana mogućnost da iz Sumgaita sa pozajmice vrati napadača Almira Aganspahića, momka koji je u Azerbejdžanu proveo prethodna četiri meseca.

- Poslednji meč sam igrao 24. decembra. U međuvremenu je Čukarički odlučio da me vrati sa pozajmice, u dogovoru sa stručnim štabom dobio sam nekoliko dana slobodno, proveo sam Novu godinu u rodnom Sarajevu i sada sam ponovo na Banovom brdu. Nedostajao mi je moj klub, taman sam se bio privikao na novu sredinu, upoznao sa svim saigračima, novim stručnim štabom, ali je usledila pozajmica. Nadam se da će biti daleko uspešnije nego u prvom mandatu – kazao je Aganspahić, uoči prvog treninga po povratku u Čukarički.

O iskustvu u Azerbejdžanu momak iz Bosne i Hercegovine je pričao u pozitivnom tonu.

- Otišao sam u Azerbejdžan krajem avgusta, gotovo se ništa ovde nije promenilo. Poznajem veoma dobro sve saigrače, kao da sam sve vreme bio tu. Pratio sam sve utakmice, u dobroj smo situaciji. Moglo je da bude i malo bolje, da imamo koji bod više, svakako da Čukarički zaslužuje da bude u vrhu tabele srpskog fudbala – kazao je Almir, koji je potom nastavio:

- Igrao sam kod prvog trenera, kad je usledila njegova smena, tako sam i ja dobijao manje prilike nego na početku. Odigrao sam 15 utakmica, nisam nezadovoljan. U Azerbejdžanu nije bilo pauze tokom Svetskog prvenstva u Kataru, igralo se sve vreme. Pre svega, prijatno sam iznenađen infrastrukturom njihovih stadiona, kampovima, uslovima za trening. I Sumgait je napravio novi stadion, koji bi trebalo uskoro da bude otvoren. Sa druge strane, ima i nekoliko izuzetno kvalitetnih klubova, prednjači Karabag, sa kojim će Čukarički igrati prijateljski meč tokom priprema u Turskoj.

Imaće Aganspahić žestoku konkurenciju na mestu napadača, Mohamed Badamosi je bio sjajan u prvom delu sezone, Mihajlo Spasojević je prikazao raskošan talenat...

- Badamosi nas je sve iznenadio, sjajan je momak, očigledno i vrsni napadač i golgeter. Verovatno ni u klubu nisu znali šta tačno da očekuju od njega kad je došao, ali se pokazalo da je vrhunsko pojačanje. Na meni je da se borim, ali biće zadovoljstvo trenirati i igrati sa njim, ali i sa drugim momcima u klubu. Vrlo je dobra ekipa, sa sjajnim pojedincima. Svestan sam da nisam mnogo toga pokazao dok sam bio u Čukaričkom, iako je bilo objektivnih okolnosti za to. Ovo je moj novi početak, na meni je da pokažem zašto me je klub angažovao. Došao sam maksimalno spreman, imao sam sreću da nemam nikakvu povredu, sada je na meni da se ponovo dokazujem. Tako je to uvek, pa i sada u Čukaričkom - iskren je Aganspahić.

Na kraju, korpulentni napadač je istakao da smatra da Brđani zaslužuju ponovni izlazak u Evropu, i na da se da će uspeti da pomogne ekipi da ostvari svoje ciljeve.

- Čukarički zaslužuje treće mesto, ali imaćemo veliku konkurenciju. Pre svega u TSC-u i Vojvodini, vodićemo borbu do kraja šampionata. Imaćemo odlične uslove za pripreme, vrlo kvalitetne protivnike u Antaliji i sasvim dovoljno vremena da se spremimo za obaveze koje nas očekuju. Imam još godinu i po dana ugovora i sasvim dovoljno motiva da se dokazujem – optmista je Aganspahić.

Komentari (0)

Napiši Komentar