VESTI FK Čukarički

Aleksa Janković i Nikola Čolić potpisali ugovore sa Čukaričkim--

Aleksa Janković i Nikola Čolić potpisali ugovore sa Čukaričkim

Čukarički je nastavio da jača igrački kadar. U subotu su ugovore sa timom sa Banovog brda do 2025. godine potpisala dvojica mladih igrača, obojica igraju na pozicijama ofanzivnog veznog, Aleksa Janković i Nikola Čolić.

- Što se Čukaričkog tiče, sa dolascima Jankovića i Čolića prelazni rok je gotov. Šta smo hteli da dovedemo, to smo i učinili. Obojica momaka su pokazala veliku želju da obuku dres našeg kluba. Čolić igra na sve tri pozicije gore, bočno, prednje i zadnjeg veznog, Janković i Kempbel su bočni igrači, ranije je na mesto levog beka došao i Roganović. Sad se čekaju još samo odlasci iz kluba – istakao je zadovoljstvo učinjenim poslom direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Janković je rođen 12. aprila 2000. godine u Požarevcu, igrao je za mlađe kategorije Partizana, a prošlu sezonu proveo je u dresu Voždovca, ujedno je član mlade reprezentacije Srbije.

- Čukarički je pokazao interesovanje da me dovede, tako da nisam mnogo razmišljao kad je stigao poziv. Na meni je da pokažem ljudima koji su me angažovali da nisu pogrešili. Čekaju nas pripreme i kontrolne utakmice, ubrzo i obaveze u evropskim takmičenjima. Nadam se da će Čukarički ponovo izboriti plasman na međunarodnu scenu i da ćemo u Kupu dogurati što dalje, zašto da i ne osvojimo trofej – kazao je Janković.

Čolić je rođen 17. avgusta 2002. godine u Beogradu, takođe je nastupao za mlađe kategorije Partizana i Teleoptik, a u prošloj sezoni je i debitovao za prvi tim crno-belih. Čolić je omladinski reprezentativac Srbije.

- Dugo je već postojala priča oko Čukaričkog, na kraju je i realizovan dolazak. Želeo bih najpre da se zahvalim Upravi kluba i šefu na ukazanom poverenju. Na meni je da sada radim, da se trudim na treninzima i da opravdam očekivanja. Nisam prvi igrač koji je iz Partizana došao na Banovo brdo, bilo je i odlazaka u suprotnom pravcu. Čukarički će igrati na tri fronta, nadam se da ćemo što dalje dogurati u Evropi i da će klub najmanje ponoviti rezultate iz prošle godine – kazao je Čolić.

Komentari (0)

Napiši Komentar