VESTI FK Čukarički

Aleksandar Đorđević: Oprez protiv Mačve, odlična su ekipa-AleksandarĐorđević-

Aleksandar Đorđević: Oprez protiv Mačve, odlična su ekipa

Čukarički je u seriji od četiri meča bez poraza, u tom periodu slavili su Brđani u duelima protiv Mladosti (4:3), Zemuna (3:0) i Rada (2:1), a serija je krenula od remija protiv Partizana (1:1). Nadaju se belo-crni da će se taj niz nastaviti i posle meča u Šapcu, ali su prilično oprezni pred gostovanje Mačvi. Zbog čega, pojasnio je mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Đorđević.

- Svi se dobro sećamo meča protiv Mačve na Banovom brdu, mnogo problema su nam tada napravili Šapčani. Igraju veoma tvrdo, na iskustvo, ne daju, ali ni ne primaju mnogo golova. Mi smo baš jako ušli u tu utakmicu, a oni su pokazali zavidan kvalitet, slavili smo tek pogotkom Kopitovića posle prekida, sredinom drugog poluvremena - podsetio je Đorđević na prvi duel ova dva rivala, uz dodatak:

- Ne bih imao ništa protiv da se sličan scenario ponovi i u Šapcu!

Ipak, ima i Mačva svoje adute, na neke od njih je upozorio momak koji je prošao sve mlađe kategorije Čukaričkog, a od ove sezone je standardni prvotimac.

- Pred svojim navijačima Mačva igra još bolje. U špicu su vrlo opasni Gavrić i Gigić, imaju brz kontranapad, brze bočne igrače, već sam kazao da im je odbrana vrlo dobra. Takođe, jedan od najvećih aduta im je iskustvo njihovih prvotimaca. Ali, mi igramo vrlo dobro, ponovo smo u lepoj seriji, a želimo da je produžimo što je više moguće. Podigli smo se posle nesrećnog poraza u Surdulici, pokazali da smo među tri najkvalitetnije ekipe u Super ligi i da ćemo se do kraja boriti za izlazak u Evropu.

U Šapcu će Čukarički biti lišen pomoći kapitena Marka Docića i levog beka Miroslava Bogosavca, koji će pauzirati zbog žutih kartona. Koliki je to hendikep za ekipu Sime Krunića, najbolje govori podatak da su njih dvojica u prethodnih 17 mečeva odigrali svaki minut!

- Nedostajaće nam Docić i Bogosavac, to je sigurno. Ali, već smo mnogo puta u prethodnim mečevima pokazali da imamo dugačku klupu i da gotovo da nema razlike između onih koji su na terenu i onih koji čekaju šansu kao rezerve. Sa Docićem igram u paru na istoj poziciji, osećam se sigurnije kad je na terenu, mnogo mi pomaže. Ali, siguran sam da imamo dovoljno kvaliteta da nadomestimo njihovo odsustvo. Takođe, igranje u ritmu sreda-subota nam ne predstavlja nikakav problem, fizički smo prilično spremni, izguraćemo još ova četiri meča do pauze - naglasio je Đorđević.

Da li se pribojavate stanja terena u Šapcu, prognozirano je vrlo hladno vreme za subotu?

- Moguće je da stanje terena neće biti baš najbolje, ali nema tu mnogo dilema, kako njima, tako i nama.

Komentari (0)

Napiši Komentar