VESTI FK Čukarički

Almir Aganspahić potpisao ugovor sa Čukaričkim na dve i po godine: O novom klubu sam čuo sve najbolje--

Almir Aganspahić potpisao ugovor sa Čukaričkim na dve i po godine: O novom klubu sam čuo sve najbolje

Čukarički nije mnogo menjao ekipu, ali je posle odlaska Đorđa Jovanovića u izraelski Makabi Tel Aviv brzo reagovao. Iz Novog Pazara je doveden centarfor Almir Aganspahić, koji je u ponedeljak ujutro sa timom sa Banovog brda potpisao ugovor na dve i po godine.

- Koga god da sam pitao, sa kim god da sam razgovarao, dobio sam samo pozitivne informacije o Čukaričkom. Ni jednog trenutka se nisam dvoumio kad je stigla ponuda, iako je bilo teško na brzinu odlučiti. Ipak sam se navikao na Novi Pazar, ali vreme je da se krene dalje. Nove saigrače poznajem sa terena, bili smo rivali, sada ćemo biti zajedno na terenu. U Pazaru je i Bojica Nikčević, kojeg je Čukarički pozajmio, pričali smo dosta o mom novom klubu, dobio sam i njegove preporuke za dolazak u Beograd – kazao je Almir Aganspahić, koji je želeo da se zahvali i bivšeg klubu:

- Lepih godinu i po dana sam proveo u Novom Pazaru. Ispisao sam istoriju superligaških strelaca što se tiče tog kluba. Nosim samo pozitivne utiske o klubu, gradu i svim ljudima sa kojima sam imao prilike da tamo sarađujem. Vreme provedemo tamo ostaće mi u najlepšem sećanju.

Aganspahić je bio jedan od najboljih pojedinaca u dva remija Novog Pazara protiv Čukaričkog. U pazaru je rezultat glasio 2:2, na Banovom brdu je bilo 1:1.

- Iskreno, mislim da je Novi Pazar bio bolji u oba meča. Nedostajalo je i malo sreće, ali eto, po mene se ispostavilo da je ovako najbolje. Došao sam u Čukarički, pokušaću da ponovim te igre, pa čak i da budem na još višem nivou.

Aganspahić je u Čukarički došao kao zamena za Đorđa Jovanovića. Momak rođen u Sarajevu 12. septembra 1996. godine svestan je kakav ga zadatak očekuje na Banovom brdu.

- Biće teško, ali je to veliki izazov. Probaću da dam sve od sebe da dostojno zamenim Jovanovića. On je fantastičan igrač, napravio je ozbiljne cifre u Čukaričkom, i što se tiče broja postignutih golova, i što se tiče transfera. U svakom ozbiljnom klubu velika je konkurencija, koja tera svakog pojedinca da još više i bolje radi. Tako je i ovde, upoznat sam i sa kvalitetima Rakonjca i Spasojevića, drago mi je da ćemo sarađivati.

Podsetio je Aganspahić i na svoju karijeru u kratkim crtama.

- Sa 17 godina sam bio priključen seniorskom timu Sarajeva, ali nisam dobio šansu. U to vreme Sarajevo je imalo ozbiljnu ekipu, a ja sam bio veoma mlad. Odlučio sam da odem u Osijek, koji još nije bio na sadašnjem nivou, klub je bio u krizi. Potom sam igrao u Norveškoj godinu dana, pa se vratio u Bosnu i Hercegovinu, moj poslednji tim tamo bio je Čelik. I tim iz Zenice nije bio baš u najboljoj situaciji, pa sam odlaskom u Novi Pazar napravio odličan potez. Bila je to dobra preporuka za Čukarički, odlično organizovan klub. Prvi utisci su sjajni, siguran sam da će mi klub pomoći u daljoj karijeri, i da ću uspeti odmah da se nametnem treneru – optimista je Almir Aganspahić.

Komentari (0)

Napiši Komentar