VESTI FK Čukarički

Asmir Kajević: Možda odigram i 200 mečeva za Čukarički-AsmirKajević-

Asmir Kajević: Možda odigram i 200 mečeva za Čukarički

Znali su u Čukaričkom da im neće biti lako na gostovanju u Subotici. Isto tako, računica je bila jasna, sa nova tri boda, Brđani bi zadržali korak sa vodećim timovima i posle desetog kola Super lige, a pred dva vezana meča na domaćem terenu, sa Javorom i Vojvodinom.

Na kraju, ostvarena je pobeda, sedma ove sezone u devet odigranih mečeva elitnog karavana. I verovali ili ne, i sedma je bila minimalnim rezultatom, peti put je rezultat glasio 1:0 za Čukarički. Čovek odluke, drugi put u sezoni, bio je Asmir Kajević.

- Možda se može reći i treći, s obzirom da sam dva puta bio direktan „krivac“ kad sam postizao golove za tri boda, u duelima sa Radničkim i Spartakom, ali sam isto tako asistirao Luki Stojanoviću za trijumf od 3.2 na Banjici protiv Rada. Šalu na stranu, bilo je ovo zaista teško gostovanje, tako je uvek kad igramo sa subotičkim „golubovima“. Spremali smo se za neizvestan meč, a tamo se svašta dešavalo. Postigao sam gol posle lepe akcije, u kojoj je najpre Luka Stojanović osvojio loptu na polovini terena, napravio je potom mali dar-mar, dodao Endijaeu, ovaj je fantastično umakao dvojici igrača, čini mi se i dodao kroz noge čuvaru do Kovača, koji je samo prosledio loptu do mene, a ja imam rešenje u svakoj situaciji – ponovo se našalio Kajević.

Nedugo posle gola, zbog drugog žutog kartona isključen je Slobodan Tedić, čitavih pola sata Čukarički je morao da brani prednost sa desetoricom na terenu.

- Tada je bilo još teže, domaći su napadali, ali smo veoma dobro odgovorili na defanzivnom planu, zatvorili smo najpre igrače koji mogu da ugroze naš gol. Imali smo i sreće, ali i sjajnog golmana Petrovića, koji je bio poslednja, nepremostiva prepreka na našem golu. Na kraju, zbog požrtvovanja i borbenosti, zaslužili smo tri boda iz Subotice – naglasio je Kajević.

Asmir je u dresu Čukaričkog u 99 odigranih mečeva postigao 23 gola, od toga čak 16 na Banovom brdu.

- Odgovara mi naš teren i ne samo to, jasno je da postoji hemija između ljubitelja fudbala na Banovom brdu i mene. Samim tim, pogodak u Subotici dodatno dobija na značaju. Ne planiram da se na ovome zaustavim, naprotiv. Evo, uskoro ću odigrati i stoti meč za Čukarički, a nadam se da će ta cifra biti i mnogo veća, možda sakupim i 200 mečeva, pa i više...

Pogled na tabelu prija svima u Čukaričkom. Jesu belo-crni trenutno peti, ali je tih pet timova u samo dva boda razlike. Uz to, Brđani imaju i utakmicu manje.

- Mislim da su u vrhu tabele očekivano Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina. TSC je svakako prijatno iznenađenje, a isto tako i Čukarički. Očekivao sam da budemo u vrhu, iskreno možda ni sami nismo verovali da ćemo imati ovoliko bodova posle četvrtine šampionata. Podsetiću da smo ostali bez nekoliko nosilaca igre, pre svega tu mislim na golmana Stevanovića, Kopitovića, Ovusua, Mudrinskog... Imamo veoma mlad tim, najmlađi u eliti. Ali, kad se sve već namestilo i tako nam se otvorilo, zašto da to ne iskoristimo – kazao je Kajević, koji je potom slikovito objasnio:

- Uvek sam govorio da je bolje da dobijete šest-sedam mečeva sa po 1:0, nego jedan sa 7:0. Neka se nastavi u istom ritmu, nemam ništa protiv, bitno je da ekipa osvaja bodove i da se diže posle svake pobede, da mladići dobijaju na samopouzdanju. Činjenica je da ni jednu utakmicu nismo lako dobili, imam osećaj da će tako biti mnogo puta ove sezone. To opet govori da imamo i mnogo prostora za napredak, dosta je tu dobrih i kvalitetnih mladih igrača. Slušaju sve što im mi iskusniji kažemo, naše prisustvo im svakako mnogo znači za samopouzdanje.

Shodno toj analogiji, da li da protiv Javora u narednom kolu očekujemo trijumf od 1:0?

- Koliko sam uspeo da ispratim ove sezone, Javor igra veoma dobro. I to za nas na Banovom brdu nije nikakvo iznenađenje, imaju mladog i perspektivnog trenera Igora Bondžulića, koji je prošle sezone radio u Čukaričkom. Smatram da je on njihov najveći kvalitet i pojačanje. Neće nam biti lako, svi nama u goste dolaze da bi se pokazali u što boljem svetlu, da usput uzmu i neki bod. Protiv Čukaričkog se daje i više od maksimuma, svesni smo toga. Ali, tako i treba da bude, to je dokaz da u poslednje vreme naš klub pravi dobre rezultate, da na svim poljima napredujemo.

Posle devet kola pet ekipa se izdvojilo, u vrhu su TSC, Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Čukarički. Na pitanje da li neko može da iznenadi večite rivale i priredi senzaciju osvajanjem šampionske titule, Kajević je dao realan odgovor.

- Zaista teško. Naravno da nije i nemoguće, ali bila bi to prvorazredna senzacija. Ubrzo igramo i protiv Crvene zvezde i Partizana, uradićemo sve što je u našoj moći da pobedimo u tim susretima i da dodatno zakomplikujemo stanje na vrhu tabele – istakao je Asmir Kajević, koji je ove sezone pogađao tri puta, u duelima sa Moldeom, Radničkim i Spartakom.

Komentari (0)

Napiši Komentar