VESTI FK Čukarički

Belić: Dobro smo se spremili za Vojvodinu-NemanjaBelić-

Belić: Dobro smo se spremili za Vojvodinu

Golman Čukaričkog Nemanja Belić zamenio je u poslednjem kolu povređenog Aleksandra Kirovskog i pružio odličnu partiju na Banovom brdu. Pobedili su Brđani kući Vojvodinu sa 2:1 (1:0), a Belić sjajnim intervencijama sprečio da tok meča ode u drugom smeru. 

"Najvažnije je da smo pobedili i drugi put za redom upisali nova tri boda protiv rivala koji su nam konkurenti za Evropu. Znali smo da neće biti lako sa Vojvodinom, jer imaju odlične igrače i u odličnoj su seriji, ali smo se dobro pripremili. Analizirali smo detaljno protivnika i sproveli u delo dogovor sa stručnim štabom. Jako bitna pobeda za nas. Ostaje da kažem gorak ukus ili kao opomena to što smo primili gol, a imali igrača više. Mada možda je i bolje što se to desilo ovog puta i pri rezultatu 2:0 da se ubuduće ne opuštamo kad je rezultat manje povoljan po nas", rekao je Belić za sajt kluba. 

On je pre nekoliko dana u meču protiv Vojvodine prvi put branio za Čukarički na Banovom brdu u prvenstvenoj utakmici i sačuvao gol odnosno u prvoj ozbiljnoj šansi protivnika sprečio da povede, kao i nešto kasnije u situaciji"jedan na jedan" da dođe do izjednačenja. 

"Moj posao je sve da odbranim. Trudim se i trudiću se da dam maksimum. Zbog povrede Kirovskog sam dobio šansu, ali pre svega naravno želim njemu da se brzo oporavi. Nas dvojica imamo fenomenalan odnos, drugarski i kolegijalan. Ne znamo još prognoze o toku oporavka, a sigurno da ću dati sve od sebe na golu i da ekipa pruži rezultat koji se od nas očekuje", rekao je golman. 

Belić je zadovoljan svojom formom, a kako kaže pozicija mu je specifična odnosno takva da uvek može da se oseti nedostatak utakmica u nogama. "Branio sam u mečevima Kupa Srbije i prijateljskim koje smo često igrali, pa sam zadovoljan svojom formom, a biće i još bolja". 

Upitan da li je oseća neku vrstu treme pred prvi izlazak na gol Čukaričkog na Brdu Belić kaže da to nije bila trema već više fokus, kao i pred svaki drugi meč. "Pripremam se na primer dok sam u karantinu zamišljam situacije i šta može da mi se dogodi na utakmici, pa kako treba da postupim". Iskusni golman je od letos u Čukaričkom i prema njegovim rečima ne postoje zamerke na klub, jer sve funkcioniše odlično. "Kad bi svi srpski klubovi radili kao u Čukaričkom podigli bi naš fudbal na viši nivo". 

Komentari (0)

Napiši Komentar