VESTI FK Čukarički

Belić: Zaslužili smo pun stadion u revanšu, da ispišemo novu stranicu istorije Čukaričkog!-NemanjaBelić-

Belić: Zaslužili smo pun stadion u revanšu, da ispišemo novu stranicu istorije Čukaričkog!

Želeli su u Čukaričkom pred put u Molde da izbore pozitivan rezultat, onaj koji bi im garantovao šanse da se posle revanš meča, u sredu 31. jula od 20,45 časova, nađu u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope. I to po prvi put u istoriji, s obzirom da su belo-crni u prethodna tri navrata upravo bili eliminisani na drugoj evropskoj prepreci.

Što su želeli, to su Brđani i dobili, nerešen ishod (0:0) je rezultat koji im daje pravo na nadu, ali i rezultat koji Moldeu ostavlja dobre šanse. Apsolutni junak meča na prelepo skockanom stadionu „Aker“, iako to treneri ne vole da ističu, bio je golman Čukaričkog Nemanja Belić. Skinula je „jedinica“ Brđana ukupno 11 udaraca igračima Moldea, od toga čak sedam u prvom poluvremenu.

- Bila je ovo sigurno jedna od mojih boljih partija u karijeri. Sećam se naravno još jedne, takođe je završena rezultatom 0:0, nastupao sam tada za Donji Srem, a protiv Vojvodine na stadionu „Karađorđe“ sam između ostalog odbranio i jedanaesterac u 97. minutu – podsetio je na startu razgovora Nemanja Belić.

Belić je imao pune ruke poslao, ali je bilo i momenata kad je iz svog šesnaesterca gledao dobre prilike koje su njegovi saigrači stvarali i nažalost promašivali ih.

- Imali smo i mi naše prilike, tri-četiri sasvim solidne situacije iz kojih smo mogli da ih ugrozimo, da postignemo gol i da se još više približimo narednoj rundi takmičenja. Najbitnije je da smo i dalje u igri, a ovo je samo prvo poluvreme. Smatram da su nam sada veće šanse, s obzirom da ćemo igrati na našem stadionu, na kojem treniramo, više će odgovarati nama, baš kao što je njima u Moldeu odgovarala veštačka podloga. Verujem da možemo do plasmana u narednu rundu – optimista je Belić.

U startna četiri meča u sezoni Belić je sačuvao svoju mrežu. Najpre protiv Banantsa na Banovom brdu (3:0), potom u revanš meču u Jerevanu protiv istog rivala (5:0), te na startu Super lige protiv Napretka (1:0) i napokon u Moldeu (0:0). Ipak, u Norveškoj je imao ubedljivo najviše posla od pomenuta četiri susreta.

- Bila je baš „živa“ utakmica, sa mnogo dešavanja. Doduše, bilo je nešto posla u gostima protiv Banantsa, dve-tri situacije koje sam uspeo da rešim. Protiv Napretka takođe, mogu da kažem da sam uhvatio zamah u te dve utakmice. Sada je bilo u istom ritmu, ali moram da nastavim da pružam još bolje partije, zbog toga treniram, za to sam plaćen.

Imponuje podatak da je Čukarički odoleo Moldeu, koji igra sjajno na svom stadionu, na kojem su prethodnih godina padali timovi kao što su Zenit, Sevilja, Seltik...

- Znali smo da je Molde pobeđivao na svom stadionu velike ekipe, da su dugi niz godina u vrhu norveškog fudbala, da su uvek u grupnoj fazi ili su blizu da se plasiraju u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Znači mi mnogo što sam baš ovde uspeo da sačuvam mrežu, između ostalog i zbog podatka da su ovde padale mnogo velike ekipe. Znači i čitavom timu, nisam samo ja zaslužan, svi zajedno smo izvukli rezultat koji nas ostavlja u igri.

U prvom poluvremenu stvari nisu funkcionisale po zamislima trenera Aleksandra Veselinovića i njegovih pomoćnika, ali je Belić apostrofirao da to nije ništa neočekivano za ovako mlad tim.

- Ne mogu da kažem da smo imali tremu, mogao bih samo da nabrojim koliko mladih igrača imamo u timu, ali to već svi znaju, da se ne ponavljam. Jasno je da smo najmlađi tim u Super ligi, možda čak i u Ligi Evrope! Prosek godina nam je tek nešto više od 23 godine. Dešava se ovo, očekivali smo da će da nas pritisnu u određenim momentima. U suštini, najbitnije je bilo da svako odradi svoj deo zadatka, ja svoj, a to smo u većini slučajeva i uradili. Ako neko pogreši, drugi ima obavezu da ga ispravi, mi smo to protiv Moldea uradili, zato je ovo timska pobeda.

U razgovor se u tom momentu uključio i levi bek Miroslav Bogosavac, koji je otkrio da je pre meča savetovao Belića šta treba da uradi:

- Rekao sam ti ja šta treba da radiš...

Potvrdio je njegove reči potom Belić:

- Da, rekao mi je da branim što se brani – na šta mu je Bogosavac odgovorio:

- A branio je i ono što se ne brani!

Belić je potom pozvao sve ljubitelje fudbala da naredne srede budu na stadonu na Banovom brdu i da uživaju u još jednom spektaklu, ovoga puta protiv odlične norveške ekipe.

- Voleo bih da dođe veliki broj ljudi na stadion, mislim da smo zaslužili podršku. Bilo je posebno veče protiv Banantsa, bilo bi još lepše da napunimo stadion protiv Moldea, da imamo vetar u leđa. Oni stvarno imaju veliki broj kvalitetnih igrača, ali imali smo i mi opasnih šuteva, Tedićeva šansa kad je tukao glavom, pa Ovusu, Luka Stojanović u prvom poluvremenu kad je zaobišao golmana, malo sreće nam je nedostajalo da postignemo gol. Verujem da u revanšu možemo da pobedimo i da se zajedno radujemo, da ispišemo nove stranice istorije Čukaričkog – zaključio je Nemanja Belić.

Komentari (0)

Napiši Komentar