VESTI FK Čukarički

Birmančević: Teleoptik ne smemo da potcenimo, sledi izuzetno bitan deo sezone-VeljkoBirmančević-

Birmančević: Teleoptik ne smemo da potcenimo, sledi izuzetno bitan deo sezone

Čukarički je lako preskočio prvu prepreku u Kupu Srbije, na Banovom brdu savladan je u šesnaestini finala član Prve lige, Žarkovo, sa 3:1. U osmini finala Brđani će igrati u Zemunu, protiv člana Srpske lige „Beograd“, ekipe Teleoptika. Jedan od onih koji najbolje poznaju taj teren i ambijent u „Zemunelu“ je Veljko Birmančević, nekadašnji prvotimac Partizana, koji se dve godine kalio upravo u Teleoptiku.

- Mnogo vremena sam tamo proveo, igrao sam za Teleoptik, pre tri godine ušli smo u viši rang. Za taj period karijere vežu me zaista lepe uspomene – kazao je na početku razgovora Birmančević.

Za šansu u Partizanu Birmančević se nije izborio, ali je u Čukaričkom ove sezone odigrao 15 mečeva, postigao je dva gola, imao je i četiri asistencije. U „Zemunelu“ bi trebalo da bude jedan od najjačih aduta u ekipi Aleksandra Veselinovića.

- Ovaj sadašnji Teleoptik i onaj od pre tri godine teško da mogu da se porede, mnogo toga se promenilo u igračkom kadru. Ali, jedno je sigurno, to je rasadnik talenata, pre svega za prvi tim Partizana. Uvek je tu bilo mladih i kvalitetnih igrača, koji su se „kalili“ i tražili svoj put ka elitnom rangu. Nas čeka veoma težak raspored, igraćemo do pauze u ritmu sreda-subota. Sigurno je da će trener zbog toga malo i rotirati ekipu, ali smo spremni za izazove koji nas očekuju. Ovo je možda i jedan od najbitnijih delova sezone – upozorio je Birmančević.

Teleoptik je na putu ka osmini finala već načinio jedno iznenađenje, eliminisao je superligaša Voždovac, posle boljih izvođenja jedanaesteraca (2:2, penalima 8:7).

- Sasvim dovoljna opomena za nas da ih maksimalno ozbiljno shvatimo, sa velikom dozom respekta. Svako potcenjivanje moglo bi da nam se obije o glavu. Sa druge strane, jesu oni kvalitetni, ali iskustvo je na našoj strani.

O Birmančevićevim igrama najbolje govori podatak da je iz Čukaričkog stekao status mladog reprezentativca Srbije.

- Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju, ide sve lepim tokom, kruna je i taj poziv u mladu reprezentaciju. Jeste da igram na različitim pozicijama, ali se trudim da odgovorim svakom izazovu koji pred mene postave trener kluba ili selektor.

Na konferenciji za novinare trener Vojvodine Nenad Lalatović biranim rečima govorio je o Birmančevićevim kvalitetima, uz opasku da je „najbolji igrač u Super ligi na svojoj poziciji“.

- Pričali smo i pre utakmice, drago mi je da ima trenera koji vole mlade igrače, koji cene talentoane momke. Za sve što je kazao na konferenciji posle meča, mogu samo da kažem „hvala“ – istakao je Birmančević.

Komentari (0)

Napiši Komentar