VESTI FK Čukarički

Bivši igrač Reala i Ajaksa Mink Peters potpisao za Čukarički-MinkPeeters-

Bivši igrač Reala i Ajaksa Mink Peters potpisao za Čukarički

Čukarički je u ponedeljak dobio treće pojačanje u novoj sezoni. Posle Nikole Ćirkovića i Stefana Cvetkovića, ugovor sa Brđanima potpisao je Holanđanin Mink Peters. Nekadašnji polaznik omladinskih škola PSV-a i Ajaksa rođen je 28. maja 1998. godine u Nijmegenu, a iz Amsterdama je 2014. otišao u Madrid, gde je potpisao ugovor sa Realom.

Nastupao je Mink za mlađe kategorije čuvenog španskog tima, u međuvremenu bio na pozajmicama Venlou, Almereu i Ljeidi, a prošao je i sve mlađe kategorije holandske reprezentacije. Već nekoliko mesec ovaj momak je trenirao sa Čukaričkim, sa kojim je prošao i kompletne pripreme u Sloveniji, a sada je i ozvaničio ugovor, potpisan na tri godine.

- Velika je ovo stvar za Čukarički, uspeli smo da dovedemo igrača koji je bio jedan od najtalentovanijih u mlađim kategorijama Reala. Povrede su ga omele, ali ćemo mu na Banovom brdu pružiti šansu i iskreno se nadamo da će u našem klubu oživeti svoju karijeru. Ugovor smo potpisali na tri godine, na obostrano zadovoljstvo – istakao je sportski direktor belo-crnih Nenad Mirosavljević.

Prezadovoljan je bio i Mink, koji je zadužio dres sa brojem sedam, a neposredno po potpisivanju ugovora je istakao:

- Prvi utisci po potpisivanju ugovora su fantastični. Imam velike planove, a zahvalan sam svima na lepom prijemu. Jedva čekam da zaigram u dresu Čukaričkog. Presrećan sam što sam ovde. Imam odličan odnos sa igračima, takođe sa trenerom Veselinovićem. To samo povećava moju motivaciju.

Upoznao nas je Mink potom ukratko sa svojom karijerom:

- Počeo sam u mlađim kategorijama PSV-a i Ajaksa, igrao potom za Real Madrid. Poslednjih meseci sam gledao šta je trenutno najbolja opcija za mene, a to je bez dileme Čukarički. Ovo je apsolutno moja odluka iza koje stojim sto odsto. Mislim da ovaj klub može da bude fantastičan korak za nastavak moje karijere.

Podsetio se i najboljeg perioda svoje karijere, s obzirom da je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih igrača čuvene ajaksove škole fudbala.

- Igrao sam u Ajaksu sa Matijasom De Lihtom, Džastinom Klajvertom, Doni Van de Bekom...

Njegovi kvaliteti nisu ostali nezapaženi, pa ga je pre pet godina angažovao madridski Real.

- Igrao sam sa Realom UEFA Ligu mladih. Jednostavno, to je fantastičan klub. Svaki dan imate osećaj kao da si već igrač prvog tima. Nešto čeka ću se uvek sećati je ta privilegija da smo na treningu mogli da gledamo velike zvezde, poptu Kristijana Ronalda.

Otkrio je Mink i ko mu je idol, naravno radi se o jednom fudbaleru Real Madrida.

- Isko mi je omiljeni igrač. Pre svega zbog tehnike, kako se okreće, uopšte zbog načina na koji igra. Uostalom, na istoj smo poziciji u timu – kazao je Mink, koji je potom dodao:

- Mogu da igram „desetku“, nastupao sam tokom karijere i na desnom krilu, uopšte svuda u vezi i u špicu.

Svestan je Holanđanin da mu neće biti lako da se na Banovom brdu izbori za minutažu, ali isto tako ističe da je spreman da se bori.

- Konkurencija je svima nama dobrodošla, tera nas na bolje. Odlični su igrači u Čukaričkom, znam da mi neče biti lako. Ako dostignem svoj nivo, biću od koristi za ekipu – zaključio je Mink Peters.

Komentari (0)

Napiši Komentar