VESTI FK Čukarički

Bogosavac: Napravili smo veliki uspeh, novom treneru želim da što duže ostane u Čukaričkom-MiroslavBogosavac-

Bogosavac: Napravili smo veliki uspeh, novom treneru želim da što duže ostane u Čukaričkom

Čukarički je igrao sjajno prošle sezone, ostvario je zacrtani cilj, osvojio četvrto mesto u Super ligi i posle dve sezone izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Jedan od najboljih u dresu Brđana bio je Mirolav Bogosavac, o čemu govore i individualna priznanja, levi bek Čukaričkog uvršten je dva puta, na polusezoni i na kraju šampionata, u idealni tim.

– Mislim da smo napravili veliki uspeh, izborili smo plasman u Evropu, što je bio i cilj kluba. Jesmo znali na početku sezone da imamo kvalitetan tim, ali nismo baš najbolje krenuli. Vremenom, sve je došlo na svoje, siguran sam da su i ljudi iz kluba zadovoljni onim što smo učinili u sezoni iza nas – istakao je Bogosavac, koji se potom osvrnuo na individualna priznanja:

– Naravno da mi je veliko zadovoljstvo da se nađem u odabranom društvu, u najboljih 11 igrača Super lige. Ali, ponavljam, najvažnija je bila ekipa i da smo mi ostvarili ono što smo zacrtali. Gotovo tokom čitave sezone Čukarički je bio među četiri najbolja kluba, u jednom trenutku i na trećoj poziciji.

Bogosavac ipak ističe da je prelomni trenutak bila pobeda protiv Crvene zvezde na Banovom brdu.

– I sezonu pre smo u plej-of ušli kao treći, pa smo na kraju završili šestoplasirani. Sada smo u finišu igrali daleko bolje, a taj meč protiv Crvene zvezde, kojoj smo naneli jedini poraz u Super ligi, bio je preloman za nas. Iskreno, ni mi sami pred taj meč nismo očekivali bodove. Poklopile su nam se kockice tokom sezone, a mnogo nam je značilo što je ekipa ostala na okupu. Uz naravno mlade igrače, koji su ponovo pokazali da Čukarički ima na koga da se osloni.

Upravo su belo-crni imali najmlađi tim u eliti, a posle duže vremena Bogosavac je dobio „zamenu” na levom beku. Tri meča je na toj poziciji odigrao mladi Dimitrije Kamenović, momak koji je još uvek omladinac.

– Još kad sam došao u klub, Kamenović je u nekoliko navrata bio priključen prvom timu. Već tada se videlo da ima dosta potencijala, uz sve to i vrhunski je momak, može mnogo da donese ekipi. U svakom slučaju, koji god igrač da ode iz Čukaričkog nema brige, naša omladinska škola je sjajna, za svakog postoji adekvatna zamena – istakao je Bogosavac.

Kad već pominje odlaske, Bogosavac je ponovo na „izlaznim vratima” na Banovom brdu.

– Kao i pred svaki prelazni rok, opet sam „u avionu”. Ali, dok se nešto ne konkretizuje, igrač sam Čukaričkog. Najpre me očekuje nastup za mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, potom kvalifikacije za Ligu Evrope. Videćemo hoće li se nešto dogoditi pre toga ili ću ponovo nastaviti da špartam po superligaškim terenima – slikovito je objasnio Bogosavac.

O izazovima u kvalifikacijama za Ligu Evrope levi bek Brđana nije mnogo govorio:

– Iskreno, nisam ni gledao spisak potencijalnih rivala, jasno je da će od žreba mnogo zavisiti. Ali, bilo bi lepo da prođemo prva dva kola.

Pred početak nove sezone Čukrički je dobio novog šefa struke, Sima Krunića je nasledio Aleksandar Veselinović.

– Zaista smo imali izvanrednu saradnju sa Krunićem, vrhunski je trener, siguran sam da će brzo naći novi angažman. Ni njemu možda nije najbolje krenulo kad je došao, ali brzo smo postali tim, ekipa, disali smo jedan za drugog. Želim mu da ponavlja uspehe kao sa Čukaričkim, gde god da ode, siguram sam da će tako i biti. O novom treneru Veselinoviću sam čuo samo pozitivne stvari, pre svega da je vrhunski trener i sjajan čovek. Siguran sam da ćemo se brzo privići na njegov sistem igre i rada, a želim mu da što duže ostane na Banovom brdu.

Za kraj, mlada reprezentacija Srbije. Selektor Goran Đorović ponovo je na spisak uvrstio Miroslava Bogosavca, koji je bio neizostavan član selekcije do 21 godine tokom kvalifikacija.

– Na šampionat Evrope u Italiju i San Marino putujemo u najjačem mogućem sastavu, sa nama će biti i Jović, Milenković... Na nama je da se što bolje uigramo, a siguran sam da možemo daleko da doguramo. Ali, prvo da se plasiramo u polufinale, idemo korak po korak – kazao je Bogosavac, koji je potom pomenuo I saigača iz mlade reprezentacije:

– Nedostajaće nam Miladin Stevanović, žao mi je što je doživeo neugodnu povredu. Ali, vidim da se oporavlja brže od svih prognoza, čini mi se kao da bi već tad mogao da bude na terenu. Vratiće se on jači nego što je bio.

Komentari (0)

Napiši Komentar