VESTI FK Čukarički

Bojan Roganović: Vojvodina vrlo kvalitetan rival, neće nas zavarati njihova trenutna forma-BojanRoganović-

Bojan Roganović: Vojvodina vrlo kvalitetan rival, neće nas zavarati njihova trenutna forma

Nije Čukarički prošlog leta dovodio mnogo igrača. Jedan od njih bio je za širu fudbalsku javnost „anonimus“, levi bek Bojan Roganović, koji je stigao iz OFK Titograda, tima koji je bio poslednji u crnogorskoj ligi. Sa tim epitetom morao je mladi Crnogorac da se dokazuje na Banovom brdu, ali se ispostavilo da je kvalitet brzo došao do izraćaja i da su u Čukaričkom znali šta rade.

- Za sada mi je prelepo u Čukaričkom. Nisam ovde ni čitavu jednu sezonu, a imam utisak kao da sam na Banovom brdu mnogo, mnogo duže. Saigrači su me odlično prihvatili, Uprava kluba i stručni štab imaju maksimalno poverenje u nas. I što je najvažnije, dobro igramo, čvrsto držimo treće mesto, na putu smo ka plasmanu u Evropu – istakao je Bojan Roganović, koji je ove sezone za belo-crne odigrao 19 mečeva.

Već u subotu Čukarički će igrati jedan od derbija 28. kola Super lige Srbije. Brđani će gostovati Vojvodini u Novom Sadu, na terenu gde su poslednji put protiv ovog rivala slavili 2015. godine (4:0). Zanimljivo, poslednjih sedam prvenstvenih mečeva ova dva rivala završena su nerešenim ishodom!

- Tako je bilo i u našem prvom ovosezonskom duelu na Banovom brdu, ali tada nisam bio na terenu. Ipak, dobro se sećam tog meča, bili smo dominantni, stvarali i promašivali prilike, a onda smo kažnjeni u kontri i to posle našeg kornera. Uspeli smo brzo da izjednačimo, ne i da preokrenemo. Znamo da nam je rival vrlo kvalitetna tim, koji u svom sastavu ima nekoliko vrlo iskusnih pojedinaca, ali i sjajnih mladih igrača koji će biti budućnost tog kluba. Smatram ipak da smo kvalitetniji, ali to treba dokazati na terenu – poručio je Roganović.

Istakao je Crnogorac da je duel protiv TSC-a zaboravljen i da nije ostavio traga na njegovu ekipu.

- Bio je to sjajan meč, publika je zaista mogla da uživa u otvorenoj igri oba tima, napadačkom fudbalu. Drago nam je kad na Brdo dođe ekipa kao što je TSC, uživanje je nadmetati se sa tavih rivalima. Sličan meč očekujem i u Novom Sadu, baš iz razloga što Vojvodinu vidim kao jednog od konkurenata za plasman u Evropu. Siguran sam da će i oni igrati otvoreno, a nadam se da ćemo opet stvoriti dovoljan broj šansi i da će realizacija biti nešto bolja. Želja nam je da što pre i teoretski obezbedimo poziciju koja vodi u Evropu.

Do kraja šampionata ostalo je još deset mečeva, a već sada je sigurno da će Čukarički u plej-of krenuti sa trećeg mesta.

- Tu želimo i da ostanemo, ako je moguće sa što većom bodovnom prednošću. Svaki susret do kraja biće vrlo kvalitetan, nećemo imati lak posao u svakoj od tih deset utakmica. Ali, najpre Vojvodina, pa ćemo pričati o ostalim izazovima. Neće nas zavarati njihova trenutna forma niti činjenica da su promenili trenera. Znamo njihove kvalitete, ali isto tako igramo odlično u poslednje vreme. Na nama je da tako nastavimo, prvo na dva vezana gostovanja u Novom Sadu – zaključio je Roganović, uz podsećanje da će posle reprezentativne pauze njegov tim ponovo igrati na stadionu „Karađorđe“, tada protiv ekipe Proletera.

Komentari (0)

Napiši Komentar