VESTI FK Čukarički

Čukarički bolji od Olimpije, golovi Kovača, Adžića i Endijaea--

Čukarički bolji od Olimpije, golovi Kovača, Adžića i Endijaea

Čukarički - Olimpija 3:2 (1:1)

Strelci: 1:0 - Kovač u 5, 1:1 – Prtajin u 40, 2:1 - Adžić iz jedanaesterca u 49, 3:1 – Endijae u 59, 3:2 - Špehar u 87. minutu. Stadion na Bledu. Gledalaca: 100. Sudija: Andrej Žnidaršič. Pomoćnici: Davor Brezar i Luka Krsnik. Žuti kartoni: Rogan (Čukarički), Nukić (Olimpija).

ČUKARIČKI: Mićović (od 64. N. Belić), Stevanović (od 69. Rogan), Puškarić (od 69. Drezgić), Vujadinović (od 69. Šapić), Roganović (od 46. Tošić), Docić (od 64. K. Belić), Mijailović (od 69. Lukić), Kovač (od 46. Tomović), Adžić (od 64. Spasojević), Ivanović (od 64. U. Miladinović), Endijae (od 69. Čolić).

OLIMPIJA: Vidovšek, Ratnik, Van Brugen, Milović, Nukić, Lasickas, Dofo, Elšnik, Sešlar, Kvesić, Prtajin. Igrali su još: Tal, Slaviček, Špehar, Gavrić, Pilj, Karamatić, Crnomarković.

Posle dva remija, Čukarički je slavio prvu pobedu na pripremama u Sloveniji, protiv Olimpije koju sa klupe predvodi Robert Prosinečki - 3:2. Bila je ekipa koju sa klupe predvodi Dušan Kerkez bolji rival, ovoga puta koristila je svoje šanse, za razliku od prethodnog duela protiv Tuzla sitija.

Prvu već u petom minutu, kad je posle akcije iz kornera pogodio Kovač u petom minutu. Prtajin je izjednačio posle očigledne greške sudije, koji nije svirao prekršaj na Vujadinoviću, golom gotovo sa polovine terena. Ipak, u drugom poluvremenu, Čukarički je pogocima Adžića iz jedanaesterca i Endijaea stigao do zasluženog trijumfa.

Čukarički je poveo na startu meča, već u petom minutu, posle drugog uzastopnog kornera. Bila je to uigrana akcija, Docić je odlično izveo udraca iz ugla, Endijae je sa prve stative prebacio loptu glavom, a iz neposredne blizine Kovač je ubacio u mrežu - 1:0. Tražio je Kerkez od svojih izabranika da izađu u visoki presing, a Ljubljančanima je trebalo dosta vremena da se priviknu na takav stil igre. Kad se oslobodila pritiska, Olimpija je često bila na polovini Brđana.

A prvu ozbiljnu šansu imala je u 25. minutu, posle odličnog centaršuta Nukića sa leve strane Lasickas je zahvatio volej i šutirao zamalo pored gola Mićovića. Pet minuta kasnije vrlo lepa akcija belo-crnih, Docić je između dvojice igrača Olimpije proigrao Mijailovića, koji je sa desne strane centrirao, Endijae je atraktivno zahvatio loptu, koja je prošla pored stative Vodovšekovog gola.

U 34. minutu, posle starta odbrane Olimpije na Ivanoviću, sudija Šnidaršič je svirao jedanaesterac za Čukarički. Kapiten Docić je šutirao u desnu stranu, ali je golman Olimpije sjajno odbranio njegov udarac. Neverovatna situacija u 40. minutu. Prtajin je gotovo na polovini terena faulirao Vujadinovića, zbunjeni sudija Žnidaršič ništa nije svirao, a igrač Olimpije je gotovo sa polovine terena lobovao Mićovića. Protesti igrača Čukaričkog nisu urodili plodom, Brđani su morali da krenu sa centra – 1:1.

Posle samo četiri minuta u drugom poluvremenu sudija Žnidršič je svirao drugi jedanaesterac za Čukarički. Ovoga puta Adžić je bio siguran, golman Olimpije nije imao šanse, iako je ponovo pogodio stranu – 2:1. Adžić je u 57. minutu posle solo akcije odlično šutirao sa ivice šesnaestreca, iz okreta, zamalo iznad prečke.

Ipak, to je bila najava sjajne akcije dva minuta kasnije, Ivanović je maestralno centrirao sa desne strane, a Endijae preciznim udarcem glavom doneo dva gola prednosti Brđanima - 3:1. Odmah potom, Kerkez je u igru poslao Nemanju i Kristijana Belića, Uroša Miladinovića i Spasojevića, prethodno su od početka drugog poluvremena šansu dobili Tošić i Tomović, kojem je ovo bio prvi meč u dresu Čukaričkog.

I u takvom odnosu snaga Brđani su igrali vrlo dobro, ali su primili gol u finišu. Belić je najpre sjajno ukrotio slobodan udarac koji je izveo Pilj, ali minut kasnije nije uspeo da odbrani udarac Špehara u 87. minutu, iskosa sa leve strane.

Komentari (0)

Napiši Komentar