VESTI FK Čukarički

Čukarički golom Rakonjca osvojio tri boda protiv Mladosti-MarkoRakonjac-

Čukarički golom Rakonjca osvojio tri boda protiv Mladosti

Čukarički – Mladost 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Rakonjac u 75. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 600. Sudija: Marko Ivković. Pomoćnici: Marko Đuričić i Milan Pašajlić. Žuti karton: Roganović (Čukarički).

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Rakonjac (od 79. Ergelaš), Tanasijević, Kajević (od 70. Aganspahić), Puškarić, Čolović (od 64. Janković), Savić (od 46. Endijae), K. Belić (od 64. Lukić), Kovač, Roganović.

MLADOST: Kostić, Milošević, Jovanović, Tumbasević, Milosavljević (od 88. Danoski), Petrov (od 71. Baha), Mićević, Cvetković, Gordić (od 71. Žunić), Leković, Bojović.

Čukarički je slavio minimalnu, ali veliku pobedu protiv Mladosti. Gol odluke vredan tri boda postigao je Marko Rakonjac u 75. minutu, posle sjajne asistencije Ibrahime Endijaea – 1:0. Bila je to izuzetno tvrda utakmica, u kojoj se rival uglavnom branio, ali se strpljivost isplatila Brđanima, koji su pitanje pobednika rešili 15 minuta pre kraja.

Imao je mnogo kadrovskih problema šef struke Čukaričkog Saša Ilić pred meč protiv Lučanaca, njegov tim je nastupio bez povređenog Marka Docića, kao i suspendovanih Srđana Mijailovića, Stefana Šapića i Uroša Drezgića. Na startu meča Čukarički je imao loptu u posedu, ali su do prvih prilika, i to vrlo dobrih, došli Lučanci.

Najpre u desetom minutu, kad je Leković centrirao sa leve strane, a Petrov je glavom sa devet metara mogao da šutira, pokušao je ipak da asistira Gordiću, ali je najmlađi fudbaler na terenu bio daleko od lopte. Samo minut kasnije gosti su bili još konkretniji. Petrov se u šesnaestercu rivala izborio za poziciju i šutirao sa 13 metara, Petrović je nogom odbranio, lopta se odbila do Jovanovića, koji je takođe snažno šutirao, ali je golman Brđana još jednom bio na visini zadatka.

U 21. minutu Čukarički je postigao pogodak, Kovač je to učinio posle asistencije Kajevića, ali je ipak bio u ofsajdu, pa je rezultat ostao nepromenjen. Tek u 38. minutu prva velika prilika za belo-crne, posle lošije intervencije odbrane Mladosti lopta se odbila do Kajevića, koji je odmah reagovao i šutirao, ali zamalo preko gola Kostića.

Već na početku drugog poluvremena, posle samo četiri minuta igre, odlična prilika za Brđane. Čolović je prevario dvojicu čuvara, ostao je na nogama i posle prekršaja i čini se centrirao, lopta je prevarila golmana Kostića i pogodila stativu. U 53. minutu Rakonjac se izborio za priliku i šutirao je, u poslednji čas je izblokiran, lopta je završila u korneru.

Menjao je Ilić u 63. minutu, u igru je ubacio Lukića i Jankovića, a sedam minuta kasnije na teren je poslao i debitanta, Almira Aganspahića. Zanimljivo, nije iz igre povukao Rakonjca, već je odlučio da do kraja susreta igra sa dva napadača.

I to se vrlo brzo isplatilo, već u 75. minutu. Stevanović je poslao fantastičan pas ka Endijaeu, koji je izbegao ofsajd zamku, Senegalac je ušao u šesnaesterac i prelepo proigrao Rakonjca, koji je manirom vrhunskog golgetera zakucao loptu u protivničku mrežu – 1:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar