VESTI FK Čukarički

Čukarički golovima Stojanovića i Tedića drugi put u sezoni slavio protiv Rada-SlobodanTedić,LukaStojanović-

Čukarički golovima Stojanovića i Tedića drugi put u sezoni slavio protiv Rada

Čukarički – Rad 2:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Stojanović u 11, 2:0 – Tedić u 90+2. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 400. Sudija: Novica Anđeloski. Pomoćnici: Goran Beljin i Dejan Potočan. Žuti kartoni: Đorđević, Birmančević (Čukarički), Perendija, Bjedov, Živković (Rad).

ČUKARIČKI: Đ. Petrović, Tedić, Endijae (od 59. Vidosavljević), Stojanović, Ćirković, Đorđević (od 46. Kajević), Ostojić, Veličković, Šapić, Kovač, Birmančević (od 81. Aleksić).

RAD: Marković, Perendija, Ne. Petrović, Busnić (od 83. Stojković), Šaka (od 67. Riznić), Stević, Živković, Trifunović, Bjedov, Ilić (od 73. Kovačević), Trninić.

Drugi put ove sezone Čukarički je slavio protiv Rada, ovoga puta sa 2:0, golovima Luke Stojanovića u 11. i Slobodana Tedića u 90+2. minutu. Daleko teže nego što to krajnji rezultat pokazuje, belo-crni su stigli do trijumfa, nastavili su sjajan niz protiv Rada, koji ih je poslednji put pobedio 2011. godine.

Prva šansa na meču i odmah gol. Đorđević je sjajno izveo slobodan udarac, a loptu je glavom sa desetak metara zahvatio Stojanović, i to majstorski, Marković je bio nemoćan – 1:0. Akcija istih igrača viđena je i pet minuta kasnije, Đorđević je uputio sjajan pas ka Stojanoviću, a ovaj je šutirao sa 15 metara iz prve, lopta je otišla pored Radovog gola.

Na novu šansu čekalo se do 36. minuta, Birmančevićev izlet na levu stranu rezultirao je šansom, posle dva driblinga dodao je loptu Ćirkoviću, koji je šutirao iz okreta, ali je izblokiran, dobio je samo korner. Građevinari su mogli do izjednačenja u dva navrata u finišu prvog poluvremena, najpre je Stević tukao glavom posle ubacivanja Ilića iz slobodnog udarca, a nedugo potom umalo da Veličković savlada svog golmana.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u drugom poluvremenu, sve do 69. minuta. Prethodno je Veselinović načinio dve izmene, umesto Đorđevića i Endijaea u igru je poslao Kajevića i Vidosavljevića. Rad je u tom 69. minutu imao priliku za izjednačenje, bio je to vrlo dobar solo prodor Trifunovića, nanizao je trojicu igrača Čukaričkog, potom ušao u šesnaesterac i šutirao iskosa sa leve strane, bio je za malo neprecizan. Tri minuta kasnije lepa akcija Kajevića, koji je prosledio loptu do Kovača, ovaj je šutirao sa 18 metara, ali preslabo za Markovića.

U 87. minutu slobodan udarac za Čukarički, Kajević je sa 17 metara pogodio živi zid, lopta se odbila do Vidosavljevića, koji je slabo šutirao sa deset metara, pravo u golmana Markovića. U drugom minutu nadoknade konačna odluka o pobedniku, Ćirković je odlično uposlio Tedića, ovaj je stigao da primiri loptu i savlada Markovića – 2:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar