VESTI FK Čukarički

Čukarički i Vojvodina sedmi put uzastopno igrali nerešeno u Super ligi--

Čukarički i Vojvodina sedmi put uzastopno igrali nerešeno u Super ligi

Čukarički – Vojvodina 1:1 (0:1)

Strelci: 0:1 – Mrkaić u 45, 1:1 – Tošić u 67. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Andrija Stojanović. Pomoćnici: Nenad Radoičić i Ivan Krstić. Žuti karton: Kovač (Čukarički).

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Kovačević, M. Stevanović, Rakonjac, Kajević (od 88. Baić), Mijailović (od 66. Docić), Čolović (od 59. Endijae), Savić (od 66. Kempbel), Šapić, Kovač (od 66. Lukić).

VOJVODINA: N. Simić, Bjeković, Devetak, D. Stevanović, Čović, Topić, Kopitović (od 68. Jeličić), Busnić, V. Simić (od 79. Zukić), Mrkaić (od 58. Bastajić), Vukadinović (od 58. Novevski).

I sedmi put uzastopno Čukarički i Vojvodina su igrali nerešeno u Super ligi Srbije. Ovoga puta Brđani su bili bolji rival, nadigrali su Novosađane, ali su u prvom poluvremenu kažnjeni za promašaje, kad je pogodio Mrkaić. Ipak, u drugom poluvremenu belo-crni su izjednačili, preko Tošića, koji je svom timu obezbedio bod – 1:1.

Čukarički je mnogo bolje počeo, u kratkom razmaku imao je tri odlične prilike za vođstvo. U sva tri navrata šutirao je Savić, sva tri puta golman Novosađana Nikola Simić bio maestralan. Prvi put u šestom minutu, Stevanović je odlično prošao po desnoj strani i centrirao, Rakonjac je petom vratio loptu ka Saviću, koji je šutirao sa 14 metara, ali je čuvar mreže Vojvodine bio na visini zadatka.

Samo minut kasnije, Savić je imao novu priliku, posle prodora i ubacivanja Čolovića sa leve strane, jedan igrač Vojvodine je loše intervenisao, ispucao je loptu samo do Savića, koji je ciljao pod prečku, ali je ponovo Simić spasao svoj tim. Naposletku, u devetom minutu još jednom je Rakonjac uputio povratni pas ka Saviću, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine je opet snažno šutirao, još jednom je Simić bio fantastičan.

U 16. minutu je uzvratila Vojvodina, Bjeković je lako prošao po desnoj strani, prelepo je uputio povratni pas ka Čoviću, ali je ovaj nešto lošije zahvatio loptu, na kraju je pogodio štopera Brđana Kovačevića. Nastavili su posle toga Brđani sa inicijativom, osam minuta kasnije imali su priliku posle kornera, odlično je Čolović ubacio loptu, a Kajević je glavom šutirao zamalo pored gola.

Nešto duže se čekalo na novo uzbuđenje, a u 38. minutu ponovo je Savić bio u prilici, ovoga puta posle solo akcije, ciljao je desni ugao protivničkog golmana, ali je Simić izbio loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla Čolovića Rakonjac je šutirao glavom, Simić je još jednom bio siguran. Imali su Brđani priliku i u 45. minutu, ponovo posle kornera Čolovića, najviši u skoku bio je Šapić, ali je i on ciljao pravo u Simića.

I kad su već propustili sve te prilike, Brđani su surovo kažnjeni. U 45. minutu je sevnula kontra Vojvodine, posle centaršuta sa desne strane Vukadinović je srećno asistirao ka Mrkaiću, koji se našao na pravom mestu i lako je ubacio loptu u Petrovićevu mrežu – 0:1.

Oba trenera menjala su pred istek sat vremena igre. Šef struke Vojvodine Đorđević umesto kreatora vođstva Mrkaića i Vukadinovića na teren je poslao Novevskog i Bastajića, dok je Saša Ilić odlučio da pojača ofanzivu, na teren je poslao Endijaea umesto Čolovića. Nastavili su Brđani sa inicijativom, odličnu priliku imali su u 63. minutu, ali je Rakonjac glavom šutirao zamalo pored gola Vojvodine.

Još bolju priliku Rakonjac je imao u 65. minutu, Rakonjac je fantastično umakao čuvarima, snažno je šutirao, ali je Simić ponovo fantastično intervenisao. Napravio je Ilić trostruku izmenu, na teren je između ostalo poslao i kapitena Docića. I njegov prvi kontakt sa loptom je bio sjajan, maestralno je izveo korner, Tošić je glavom još bolje zahvatio loptu, koja je najpre pogodila stativu, a potom je odsela u golu ovoga puta nemoćnog Simića - 1:1.

Fantastičnu priliku Vojvodina je imala posle prvog kornera na meču, lopta je preletela sve igrače Čukaričkog, na drugoj stativi usamljen je ostao Busnić, ali je vrlo loše šutirao. Već u sledećem napadu, u 73. minutu, Endiaje je odlično centirao sa desne strane, Rakonjac je lošije zahvatio loptu, ona je došla do Kajevića, ali je Simić fantastično zaustavio i njegov udarac!

Nastavili su Brđani sa napadima, pa je u 80. minutu posle centaršuta Stevanovića sa desne strane Endijae glavom zahvatio loptu, ali je šutirao pored gola. Ponovo je Vojvodina došla do prilike da kazni promašaje Brđana, u 85. minutu Čović je pobegao odbrani domaćih, snažno je šutirao sa više od 25 metara, ali je Petrović izboksovao loptu. Imali su Novosađani kontru i u 90. minutu, ali je Zukić sa 15 metara šutirao pored gola Petrovića.

Komentari (0)

Napiši Komentar