VESTI FK Čukarički

Čukarički na Banovom brdu poražen od TSC-a na startu plej-ofa--

Čukarički na Banovom brdu poražen od TSC-a na startu plej-ofa

Čukarički – TSC 2:3 (0:1)

Strelci: 0:1 – Mirčevski u 36, 1:1 – Rakonjac u 51, 1:2 – Đakovac u 53, 2:2 – Rakonjac u 64, 2:3 – Đakovac u 90+3. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Đorđe Maksimović. Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ i Atila Harmat. Žuti kartoni: K. Belić (Čukarički), Stojković (TSC).

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović, Rakonjac, Mijailović, Čolović (od 77. Savić), Drezgić, Šapić, Endijae, Kovač (od 90+4. Aganspahić), Roganović, Lukić (od 77. K. Belić).

TSC: Filipović, Varga, Čalušić, Vukić, Mirčeski, Banjac (od 90+4. Bubakari), Krsmanović (od 58. Stojković), Antonić, Đakovac, Ratkov (od 73. Stanojlović), Bočkaj.

Čukarički je poražen na startu plej-ofa na Banovom brdu, bolja od belo-crnih bila je ekipa TSC-a, koja je slavila važan trijumf – 3:2. Duel je odlučen u nadoknadi vremena, kad je Đakovac iskoristio grešku golmana domaćih Mićovića, u 93. minutu je doneo pobedu svojoj ekipi. Prethodno su gosti iz Bačke Topole dva puta vodili, pogađali su Mirčevski i Đakovac, dva puta su brđani uspevali da poravnaju golovima Rakonjca.

Prvu priliku imao je Čukarički u sedmom minutu, korner je izveo Roganović, nespretno je intervenisao Krsmanović, koji je umalo savladao Filipovića, ali je golman TSC-a u poslednji čas intervenisao i spasao svoj tim. I drugu priliku Brđani su imali posle ubacivanja iz ugla, ovoga puta Stevanović je bio u dobroj poziciji, ali je iskosa sa desne strane u odsutnom momentu promašio loptu.

Sjajnu šansu gosti iz Bačke Topole imali su u 18. minutu, posle centaršuta sa desne strane Mirčevski je šutirao glavom sa 12 metara, Mićović je vrhunski intervenisao i izbacio loptu u korner. Mogao je u 23. minutu Kovač mnogo bolje da reaguje, lopta je posle nešto lošijeg šuta Čolovića išla ka njemu, ali je vezista belo-crnih glavom sa devet metara šutirao preko gola Filipovića.

U 30. minutu posle ubacivanja Mijailovića iz slobodnog udrca sa leve strane Drezgić je glavom zahvatio loptu na drugoj stativi, ali je bio neprecizan. Šest minuta kasnije TSC je poveo. Banjac je odlično proigrao Mirčevskog, a Makedonac je preciznim udarcem savladao Mićovića – 0:1. Mogao je dva minuta kasnije da uzvrati Endijae, ali je Senegalac posle ubacivanja Stevanovića glavom ciljao zamalo preko gola.

Samo što je počelo drugo poluvreme, gosti su imali sjajnu priliku, Banjac je odlično ubacio loptu iz slobodnog udarca, Ratkov je umakao statičnoj odbrani domaćih, zahvatio je loptu glavom i pogodio stativu. Dva minuta kasnije gostima je opravdano posle provere iz VAR sobe poništen pogodak zbog ofsajda, a kazna je stigla u 51. minutu.

Bila je to prelepa akcija Čukaričkog, koju je započeo Mijailović, odlično je dodao do Endijaea, ovaj je odmah prosledio do Rakonjca, crnogorski reprezentativac je „lažnjakom“ izbacio iz igre dvojicu čuvara i lako savladao Filipovića – 1:1. Ipak, nepuna dva minuta kasnije TSC je ponovo poveo, Banjac je dodao loptu do Mirčevskog, ovaj je sa desne strane uputio povratni pas ka Đakovcu, kojem nije bilo teško da sa devet metara savlada Mićovića – 1:2.

Mogao je Čukarički do izjednačenja u 59. minutu, Čolović je odlično ubacio loptu, Lukić je do nje stigao pre Filipovića, ali je umesto da je glavom ubaci u praznu mrežu, vrlo je loše zahvatio, pa je odbrana gostiju imala vremena da reaguje i otkloni opasnost. Ipak, u 64. minutu izjednačenje. Roganović je centrirao sa leve strane, na loptu je krenuo Endijae, ali je intervenisao Stojković, s obzirom da je igrač TSC-a imao poslednji kontakt, Rakonjac nije bio u ofsajd poziciji, pa je lako prevario Filipovića – 2:2.

Posle provere iz VAR sobe, gol je priznat belo-crnima. Ka se činilo da će se i drugi meč u kratkom vremenskom intervalu između ova dva rivala završiti nerešenim ishodom, u trećem minutu nadoknade golman Mićović je načinio veliku grešku, loptu mu je ukrao Đakovac, koji je potom lako ubacio loptu u njegovu mrežu – 2:3.

Komentari (0)

Napiši Komentar