VESTI FK Čukarički

Čukarički osvojio bod na gostovanju Voždovcu--

Čukarički osvojio bod na gostovanju Voždovcu

Voždovac – Čukarički 1:1 (0:1)

Strelci: 0:1 – Endijae u 7, 1:1 – Milović u 67. minutu. Stadion FK Voždovac. Gledalaca: 100. Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ i Miloš Simović. Žuti kartoni: Milosavljević, Milović (Voždovac), Šapić, Mijailović (Čukarički).

VOŽDOVAC: Preković, Milović, Milosavljević (od 85. M. Mijailović), Stojčev (od 72. Mašović), Stanisavljević (od 85. Ajdinović), Lasickas, Vujnović, Milojević (od 59. Pantović), Purtić, Ivezić, Hajdin.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Stevanović, Rakonjac (od 72. Kajević), S. Mijailović, Čolović (od 72. Janković), Drezgić, Šapić, Endijae (od 65. Savić), Kovač (od 72. Jovanović), Roganović.

Voždovac i Čukarički su odigrali nerešeno u prvom meču 16. kola Super lige Srbije – 1:1. Brđani su poveli u sedmom minutu golom Endijaea, posle odličnog dodavanja Docića, a domaći su do boda došli posle prekida, kad je Stanisavljević odlično ubacio loptu, a Milović neometan savladao Petrovića.

Čukarički je poveo iz prve prilike na meču, Docić je odlično proigrao Endijaea, koji je rutinski savladao Prekovića – 0:1. Pomoćni sudija je pustio da se akcija završi, potom je podigao zastavicu, pa je usledila reakcija iz VAR sobe. Posle tri minuta Novak Simović je pokazao na centar.

Preuzeo je Voždovac inicijativu posle vođstva Brđana, a do prve ozbiljnije prilike stigao je u 25. minutu, ali je Purtić iz slobodnog udarca sa 20 metara šutirao visoko preko gola Petrovića. Pretili su belo-crni iz prekida, pa su do prilike došli u 40. minutu, Docić je idealno centrirao iz kornera, a Drezgić je glavom zahvatio loptu, ali je Preković uspeo da odbrani.

U trećem minutu nadoknade prvog poluvremena Voždovac je postigao pogodak, učinio je to Vujnović, ali je posle intervencije VAR sobe Simović poništio pogodak zbog ofsajd pozicije. Početak drugog poluvremena nije doneo mnogo uzbuđenja, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, uz dosta nepovezanosti u završnom pasu.

Prvi pokušaj u nastavku viđen je tek u 60. minutu, Endijae je mogao mnogo bolje da reaguje, kad je neometan sa 22-23 metra šutirao pravo u golmana Prekovića. Voždovac je do izjednačenja stigao iz prekida. Stanisavljević je u 67. minutu ubacio loptu iz slobodnog udarca, a Milović je ostao usamljen pored statične odbrane Brđana, pa je nogom lako ubacio loptu u Petrovićevu mrežu – 1:1.

Nije dugo čekao šef struke belo-crnih, u 72. minutu izvršio je trostruku izmenu, na teren je poslao Kajevića, Jankovića i Jovanovića, umesto Čolovića, Kovača i Rakonjca. U 77. minutu Šapić je sjajno zahvatio loptu glavom posle ubacivanja Docića, ali je njegov udarac u poslednjem trenutku izblokiran. U drugom minutu nadoknade vrlo dobra prilika za domaće, ali je pored trojice igrača Voždovca u poslednjem trenutku Stevanović izbacio loptu u korner.

Komentari (0)

Napiši Komentar