VESTI FK Čukarički

Čukarički osvojio veliki bod na gostovanju Radničkom u Nišu-LukaStojanović-

Čukarički osvojio veliki bod na gostovanju Radničkom u Nišu

Radnički (Niš) – Čukarički 2:2 (1:1)

Strelci: 0:1 – Stojanović u 11, 1:1 – Ranđelović u 24, 2:1 – Haskić u 61, 2:2 – Stojanović u 90+1. minutu.

Stadion: „Čair“. Gledalaca: 1.200. Sudija: Petar Piper. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Aleksandar Stanojković. Žuti kartoni: Crnomarković, Grbić, Đorđević (Radnički), Puškarić (Čukarički).

RADNIČKI: Ristić, Đorđević, Pankov, Sa. Stojanović (od 71. A. Jovanović), Todorovski, Bondarenko (od 55. Noma), Crnomarković, Haskić, Grbić (od 81. Čumić), Drinčić, Ranđelović.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Puškarić, Šapić, Kopitović, Bogosavac, Docić, Kovač (od 87. Kajević), Ovusu (od 67. Birmančević), Luković, Stojanović, Mudrinski (od 46. Tedić).

U prvom meču trećeg kola plej-ofa Čukarički je posle dramatičnog finiša osvojio bod protiv Radničkog u Nišu. Ovoga puta belo-crni su igrali daleko bolje nego što je to bio u prvom meču u ovoj kalendarskoj godini, poveli su golom Stojanovića u 11. minutu, ali su Nišlije preokrenule pogocima Ranđelovića i Haskića – 2:1. Ipak, u prvom minutu sudijske nadoknade Stojanović je svojim drugim golom obezbedio bod Brđanima – 2:2.

Već do desetog minuta Čukarički je izveo tri kornera. Taj treći bio je sa desne strane, za razliku od prva dva, maestralno je centrirao Docić, a glavom je loptu u mrežu Ristića zakucao Luka Stojanović – 0:1. Prepustio je potom Čukarički inicijativu domaćima, koji su iz prve izgledne prilike uspeli da izjednače. Posle centaršuta sa leve strane najviši u skoku bio je Ranđelović, šutirao je glavom, Stevanović je kratko odbio loptu do istog igrača, kojem nije bilo teško da je potom nogom ubaci u mrežu Beograđana – 1:1.

U 28. minutu sjajna kontra Nišlija, Ristić je ispucao loptu do Ranđelovića, koji je povukao napad i potom šutirao sa 20 metara, ali je Stevanović krajnjim naporom izbio loptu u korner. Šest minuta kasnije oprobao je udarac Saša Stojanović, ali je iznudio samo korner. Posle ubacivanja iz ugla Drinčića, nije bilo opasnosti. Posle dugo vremena zapretio je i Čukarički, Docić je centrirao sa leve strane, a Mudrinski glavom šutirao preko gola Ristića, u 36. minutu.

Dva minuta kasnije, posle lošeg ispucavanja Bogosavca odlično je šutirao Todorovski sa 17 metara, ali je Stevanović još jednom uspeo da odbrani. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Docić je maestralno izveo slobodan udarac sa 30 metara, ciljao je donji desni ugao Ristićevog gola, ali je čuvar mreže Nišlija fantastično odbranio i izbio loptu u korner. Sudija Piper nije dozvolio ubacivanje iz ugla, već je odsvirao kraj poluvremena.

Krunić je već na poluvremenu izvršio izmenu, umesto Mudrinskog na teren je poslao Tedića. Upravo je on posle svega 30 sekundi iznudio korner, izveo ga je Docić, ali se igrači Čukaričkog nisu najbolje snašli u šesnaestercu rivala. Oprobao je udarac u 54. minutu Stojanović, ali je posle njegovog šuta sa 25 metara lopta otišla daleko od gola Nišlija.

Samo minut kasnije novi pokušaj Stojanovića, ovoga puta je posle greške Nome bio mnogo precizniji, Ristić je uspeo da odbije loptu, a potom je iz gotovo mrtvog ugla šutirao Tedić, ali je bio neprecizan. U 61. minutu preokret. Sjajno je po levoj strani prošao Grbić, još bolje centrirao, a Haskić je nadskočio čuvare i glavom matirao Stevanovića – 2:1.

Već tri minuta kasnije nova sjajna prilika za Nišlije, ovoga puta je Grbić ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je lopta prohujala pored leve stative Stevanovićevog gola. Odličnu priliku je sebi stvorio u 70. minutu Birmančević, driblingom je izbacio dvojicu čuvara i potom šutirao sa 17 metara, ali je Ristić bio sjajan.

Odličnu priliku iz slobodnog udarca imao je u 77. minutu Stojanović, sa 25 metara je prebacio živi zid, Ristić je ostao nepomičan, ali je lopta za malo prohujala pored stative gola Radničkog. Četiri minuta kasnije još jedna sjajna prilika za belo-crne, Kovač je prelepo proigrao Tedića, koji je sa 16 metara šutirao iz okreta, ponovo je Radnički imao mnogo sreće, za koji santimetar je promašio centarfor Beograđana.

U 89. minutu Piper je dosudio indirektan udarac za Čukarički, Ristić je predugo držao loptu, ne želeći da je ispuca. U međuvremenu je Krunić isključen zbog verbalnog sukoba sa jednim članom stručnog štaba Nišlija. Posle dva minuta prekida Puškarić je kratko dodao do Stojanovića, a ovaj je sjajno šutirao, lopta se od stative odbila u gol Radničkog – 2:2.

Komentari (0)

Napiši Komentar