VESTI FK Čukarički

Čukarički pobedom protiv Mačve otvorio prolećni deo sezone-MarkoDocić,Samuel KwameOwusu-

Čukarički pobedom protiv Mačve otvorio prolećni deo sezone

Fudbaleri Čukaričkog uspešno su otvorili prolećni deo sezone, pošto su u 23. kolu Super lige Srbije kod kuće savladali ekipu Mačve rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za naš tim bili su Samjuel Ovusu u 14. i Darko Puškarić u 47. minutu. Čukarički je ovom pobedom pretekao Spartak iz Subotice i Radnički iz Niša na tabeli i prenoćiće na trećem mestu sa 41. bodom.

Međutim, vredi pomenuti da Radnički svoj meč igra u nedelju. Nije se dugo čekalo na prvi gol na meču. Početno ispitivanje snaga prekinuli su Marko Docić i Samjuel Ovusu na ulasku u 14. minut. Docić je pronašao saigrača u kaznenom prostoru, ovaj se oslobodio dvojice čuvara i preciznim udarcem po zemlji matirao Filipovića.

Čuka je i posle gola diktirala igru. Sve do 28. minuta, kada je Mačva prvi put ozbiljnije pripretila. Lopta se dva puta odbila u kaznenom prostoru Kirovskog koji je treći put odbranio šut, da bi u nastavku jedan igrač gostiju bio u ofsajdu. Najlepša akcija u prvom poluvremenu viđena je u 32, minutu. Stevanović je centrirao sa desne strane, lopta je preletela kazneni prostor i stigla do Bojića koji je zatim petom "mangupski" ostavio loptu Bogosavcu. Naš levi bek je oštro vratio loptu u peterac, ali niko nije stigao da je ubaci u mrežu.

Bogosavac je, uz Ovusa, definitivno bio najagilniji igrač u prvih 45 minuta. Najpre je u 39. minutu umalo stigao do lopte pre Filipovića, koji mu je odbranio i šut pet minuta kasnije. Drugo poluvreme nije moglo bolje da počne za naš tim. Dva uzastopna kornera i gol Puškarića u 47. minutu. Štoper Čuke je najbolje reagovao u gužvi i nogom sproveo loptu u mrežu.Prethodno je loptu u kazneni prostor ubacio Docić i tako zabeležio svoju drugu asistenciju. Docić je svoju dobru partiju pokušao da kruniše i golom. Igrao se 50. minut kada je zapretio Filipoviću.

Trener Nenad Lalatović je u nastavku meča dao priliku i novajliji Nemanji Belakoviću, koji je u 63. minutu zamenio Zorića, a vredi pomenuti da su Miladin Stevanović i Luka Stojanović bili starteri. Njih dvojica su, takođe, zabeležili svoj prvi zvaničan nastup u dresu Čuke. Ipak, najveće aplauze dobio je Ognjen Mudrinski koji je u 75. minutu zamenio Fofanu. I već pri prvom kontaktu s loptom umalo nije dao gol. Sa pet metara je šutirao glavom iznad prečke.. Podsetimo, Mudrinski zvaničan meč nije odigrao od novembra i onog duela sa Partizanom kada mu je Everton slomio nogu.

U 80. minutu sjajne reflekse je pokazao i Aleksandar Kirovski. Odbranio je opasan šut gostujućeg tima.

Rezultat se do kraja nije menjao i naš tim je zasluženo osvojio tri boda. Čukarički - Mačva 2:0 (1:0) (Ovusu 14, Puškarić 47) Čukarički: Kirovski, Stevanović, Kopitović, Puškariić, Bogosavac, Docić, Zorić (Belaković 63), Stojanović, Ovusu, Bojić (Milojević 72), Fofana (Mudrinski 76. minut) Mačva: Filipović, Pejović, Ristivojević, Lazarević, Tošić, Milinković (Gemović 72), Ivić, Arsenijević, Adamović (Obrovac 89), Gavrić (Marković 85), Matić. 

Komentari (0)

Napiši Komentar