VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen na gostovanju Zvezdi, evrogol Stojanovića sa skoro 60 metara-LukaStojanović-

Čukarički poražen na gostovanju Zvezdi, evrogol Stojanovića sa skoro 60 metara

Crvena zvezda – Čukarički 3:1 (1:1)

Strelci: 1:0 – Milunović u 2, 1:1 – Stojanović u 24, 2:1 – Pavkov u 72, 3:1 - Vukanović u 88. minutu. Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 7.000. Sudija: Lazar Lukić. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Bojan Banović. Žuti karton: Milunović, Gajić (Crvena zvezda), Kamenović, Kajević, Stojanović (Čukarički).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Pankov, Vulić, Marin (od 44. Vukanović), Garsija, Boaći (od 80. Degenek), Milunović, Petrović (od 65. Pavkov), Ben, Gobeljić.

ČUKARIČKI: Petrović, Tedić, Vidosavljević (od 62. Docić), Endijae (od 89. Lukić), Kamenović, Kajević (od 82. Nikčević), Stojanović, Ostojić, Veličković, Šapić, Kovač.

Crvena zvezda je slavila u zaostaloj utakmici šestog kola Super lige Srbije protiv Čukaričkog, u odličnom meču na stadionu „Rajko Mitić“. Namučio se šampion Srbije da kalendarsku godinu pred svojim navijačima zatvori pobedom, a za to je bio zaslužan sjajni tim belo-crnih. Na kraju, presudili su golovi Milunovića, Pavkova i Vukanovića, ali je meč obeležio evrogol Luke Stojanovića sa skoro 60 metara – 3:1.

Samo što je počeo meč, Crvena zvezda je povela. Nije odbrana Čukaričkog obratila pažnju na Gobeljića, koji je izbegao ofsajd zamku, potom sjajno centrirao, a Milunović je glavom sa pet metara lako savladao Petrovića – 1:0. Prvi pokušaj Brđani su imali u 14. minutu, Veličković je šutirao sa 20-tak metara, ali nije bilo opasnosti po Borjana.

Ravnopravan je bio Čukarički po primljenom golu, a nagrada je stigla u 24. minutu. Luka Stojanović je postigao najlepši gol u dosadašnjem toku sezone. Šutirao je vezista belo-crnih sa više od polovine terena i postigao gol koji će se dugo vrteti na TV špicama – 1:1! U 32. minutu sjajan kontranapad Brđana, Tedić je proigrao Stojanovića, a ovaj je šutirao sa 20-tak metara, ovoga puta je bio neprecizan.

U 35. minutu još jedna dobra prilika za goste, posle centaršuta Kajevića Endijae je probapo glavom, lopta je ipak otišla daleko od gola Borjana. Tri minuta kasnije zicer za crveno-bele. Garsija je maestralno driblingom izbacio „pola odbrane“ Čukaričkog, još lepše je uposlio Boaćija, koji je „zalomio“ čuvara i šutirao u padu, srećom po Brđane nije bio precizan.

Posle samo minut igre u nastavku, Čukarički je imao šansu. Vidosavljević se sjajnoi izborio za poziciju, potom šutirao sa više od 35 metara, ali daleko od Borjanovog gola. Već u 52. minutu nova prilika za Brđane, posle ubacivanja sa desne strane Vidosavljević nije stigao loptu, ali jeste Stojanović, koji je šutirsao sa desetak metara, bio je za malo neprecizan.

Posle dugo vremena imala je i Zvezda dve prilike, u oba navrata šutirao je Garsija, oba puta Petrović je bio prilično siguran. Bio je to bolji period igre crveno-belih, koji su u 60. minutu imali vrlo dobru priliku, ali je Petrović krajnjim naporom uspeo da odbrani. Pet minuta kasnije sjajna akcija domaćih, Boaći je sjajno prioigrao Gobeljića, koji je šutirao, ali se Čukarički još jednom odbranio.

U 69. minutu lepa akcija Brđana, završena je šutem Kovača sa 18 metara, ali pravo u Borjana. Inicijativa se Zvezdi isplatila u 72. minutu, Gobeljić je zabeležio drugu asistenciju na meču, ubacio je loptu sa leve strane, a Pavkov je bio najviši u skoku, glavom je savladao Petrovića – 2:1. Posle postignutog gola rešio je Milojević da se vrati na formaciju sa jednim špicem, pa je iz igre izveo Boaćija, a na teren poslao Degeneka.

Meč je definitivno bio rešen u 88. minutu. Bila je to najlepša akcija Crvene zvezde na meču, dupli pas su razmenili Gobeljić i Pavkov, ovaj prvi je potom asistirao Vukanoviću, koji je snažnim šutem nogom matirao Petrovića - 3:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar