VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen u derbiju kola u Bačkoj Topoli--

Čukarički poražen u derbiju kola u Bačkoj Topoli

TSC – Čukarički 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Petrović u 61. minutu. Stadion: „TSC arena“. Gledalaca: 700. Sudija: Milan Mitić. Pomoćnici: Čedomir Andrejić i Miloje Milićević. Žuti kartoni: Cvetković, Milosavljević (TSC), Kovač, Lučić, Adžić (Čukarički).

TSC: V. Ilić, Ćalušić, Jovanović (od 83. Kuveljić), Antonić, Stojić, Cvetković, Petrović, L. Ilić (od 72. Milosavljević), Đakovac, Ratkov, Cvetinović.

ČUKARIČKI: Belić, Rogan, Tošić, Docić (od 83. Stojanović), Tomović (od 72. Ovusu), Ivanović, Pankov, Badamosi, Drezgić, Lučić (od 68. Adžić), Kovač (od 68. Sisoko).

TSC je slavio u poslednjem meču drugog kola plej-ofa protiv Čukaričkog – 1:0. U odličnom meču u Bačkoj Topoli, presudio je pogodak Petrovića iz 61. minuta. Imali su i pre toga domaći nekoliko prilika, pogodio je Ratkov dve prečke, ali je mogao i tim Dušana Kerkeza do gola. Najbolju šansu imao je Badamosi, koji je glavom u 76. minutu šutirao pored gola.

Posle početnog ispitivanja snaga, prve dve prilike imala je ekipa iz Bačke Topole, i to vrlo dobre. Najpre je Cvetković dočekao jedan odbitak, šutirao je sa 15 metara, ali preko gola Belića. Slično je bilo i sa pokušajem Đakovca sedam minuta kasnije, i on je sa sličnog mesta poslao lopte preko prečke gola Čukaričkog.

Probao je potom i Antonić glavom sa šest metara, ali je vrlo loše zahvatio loptu. Bio je Čukarički vrlo opasan kad se oslobodio pritiska, pa je imao dve odlične prilike. Prvu iz kontranapada, koji je pokrenuo Tomović, razmenio je dupli pas sa Lučićem i potom šutirao iskosa sa leve strane sa 14 metara, ali ga je Ćalušić fenomenalno izblokirao.

U nastavku akcije pokušao je i Docić, koji je sa 22-23 metara šutirao preko gola TSC-a. Samo minut kasnije probao je i Ivanović, ali je posle njegovog udarca gotovo sa ćoška šesnaesterca lopta otišla preko gola. U 38. minutu najbolja prilika za Brđane u prvom delu igre, Ivanović je sjajno promešao odbranu domaćina, dodao je do Badamosija, koji je oklevao, na kraju šutirao loše iz teže pozicije.

U finišu se ponovo razigrao TSC, koji je imao dve odlične prilike za vođstvo. Prvu, u 40. minutu kad je Jovanović šutirao iskosa sa leve strane, ali je Belić uhvatio „živu“ loptu. Dva minuta kasnije, Ratkov je bio u odličnoj prilici, šutirao je glavom sa osam metara, ali je Belić fenomenalno intervenisao.

Posle manje od minuta u nastavku igre, još jedna odlična prilika za TSC, Jovanović je idealno centrirao, Ratkov je ponovo bio najviši u skoku, ali je ovoga puta lopta pogodila prečku. Uzvratili su Brđani u 54. minutu, posle solo akcije Ivanovića u 54. minutu, šutirao je ofanzivni vezista iskosa sa leve strane, ali je Vanja Ilić izbio loptu u korner.

Tri minuta kasnije, ponovo odlična akcija Bačkotopolčana, još jednom je Jovanović centrirao, a Ratkov glavom šutirao, još jednom je napadač domaćih pogodio prečku. Ipak, domaći su inicijativu krunisali vođstvom u 61. minutu. Bila je to brza akcija TSC-a, Cvetković je prosledio loptu do Jovanovića, koji je odlično centrirao sa desne strane, a na drugoj stativi usamljeni Petrović je lako nogom pogodio mrežu u toj situaciji nemoćnog Belića – 1:0.

Krenuli su Brđani odmah ofanzivnije, pa su već četiri minuta kasnije imali dobru priliku za izjednačenje, Kovač je šutirao odlično sa 20 metara, ali je pogodio prečku. U 76. minutu fantastična prilika za belo-crne, Ivanović je maestralno driblingom izbacio čuvara, potom još bolje centrirao, a Badamosi je glavom sa devet metara iz odlične pozicije šutirao pored gola. Gambijac je imao priliku i u drugom minutu nadoknade, ali je tada u poslednji čas izblokiran.

Komentari (0)

Napiši Komentar