VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen u derbiju na gostovanju Crvenoj zvezdi--

Čukarički poražen u derbiju na gostovanju Crvenoj zvezdi

Crvena zvezda – Čukarički 4:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Kangva u 6, 2:0 – Rakonjac u 19, 3:0 – Mitrović u 79, 4:0 – Spajić u 90. minutu. Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 5.000. Sudija: Andrija Stojanović. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Bojan Banović. Žuti karton: Azarov (Crvena zvezda).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Ivanić, Bukari (od 66. Mituljikić), Azarov, Rakonjac (od 71. Srnić), Milunović (od 46. Leković), Kangva (od 71. Prucev), Eraković (od 74. Spajić), Mijailović, Nikolić, Mitrović.

ČUKARIČKI: Belić, Rogan (od 71. Koloni), Ivanović, Adžić (od 59. Lučić), Sisoko, Gajić, Badamosi (od 71. Spasojević), Drezgić, Serafimović, Ovusu (od 71. Tomović), Kovač (od 16. I. Miladinović).

Čukarički je poražen u derbi meču trećeg kola plej-ofa Super lige Srbije od Crvene zvezde, sa ubedljivih 4:0. Lider na tabeli je sa po dva pogotka u oba poluvremena stigao do pobede, pogađali su Kangva u šestom, Rakonjac u 19, potom Mitrović u 79. i Spajić u 90. minutu.

Imao je mnogo kadrovskih problema uoči ove utakmice šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez, zbog povreda nije mogao da računa na momke koji su u startnoj postavi, kapitena Marka Docića i levog beka Nemanju Tošića, od ranije van stroja su Miladin Stevanović i Zoran Popović, dok Radovan Pankov odrađuje suspenziju zbog žutih kartona.

Početak meča nagoveštavao je krajnji ishod. Već na startu meča Rakonjac je umakao odbrani Čukaričkog, ali je nešto lošije zahvatio loptu, koja je posle njegovog udarca otišla pored gola njegovog bivšeg tima. Ipak, već od šestog minuta crveno-beli su vodili, Lazar Nikolić je centrirao sa desne strane, a usamljeni Kangva je glavom sa osam metara savladao na ovom meču kapitena Brđana Belića – 1:0.

Imao je potom Čukarički solidnu priliku, Badamosi je prevario Milunovića, ali ne i Borjana, prebacio je golmana Crvene zvezde, ali i njegov gol. U 11. minutu Belić je odlično reagovao posle šuta Ivanića iskosa sa leve strane sa sedam metara. Ali, nije imao šanse u 19. minutu, kad je Azarov odlično centrirao sa leve strane, a Rakonjac usamljen sa pet metara lako ubacio loptu u mrežu – 2:0.

Prethodno, zbog povrede je van igre morao i Stefan Kovač, kojeg je zamenio Igor Miladinović. On je bio jedan od četiri „bonus“ igrača u tom trenutku na terenu u dresu Čukaričkog, uz Vojina Serafimovića, Viktora Rogana i Uroša Drezgića. Do kraja prvog poluvremena, Brđani su imali dve solidne prilike, najpre preko Rogana, potom i Ovusua, u oba navrata Borjan je bio siguran.

U nastavku meča nešto bolja igrač Čukaričkog, ali je ipak prvu priliku u drugom poluvremenu imao domaćin. U 48. minutu Kangva je centrirao iz šesnaesterca, na drugoj stativi loptu je zahvatio iz prve Ivanić, ali je šutirao pored gola. Pet minuta kasnije najbolja šansa za Čukarički na meču, posle odličnog pasa Miladinovića, Ivanović je šutirao sa 15 metara, Borjan je zakačio loptu, a potom je Leković u poslednjem trenutku izbio u korner.

Probao je u 59. minutu posle dodavanja Ovusua i Adžić, ali je šutirao pored gola, gotovo sa ivice šesnaesterca, iskosa sa leve strane. Mogla je Zvezda do trećeg gola u 63. minutu, ali su belo-crni imali sreće, lopta je posle snažnog udarca Rakonjca sa više od 20 metara pogodila prečku.

Imao je šansu Ivanović u 75. minutu, ali je posle dodavanja Spasojevića šutirao zamalo preko gola Borjana. Crveno-beli su i definitivno pitanje pobednika rešili u 79. minutu, lošu reakciju Drezgića i Miladinovića iskoristio je Stefan Mitrović, koji je sa sedam metara lako savladao Belića – 3:0. Do kraja meča, domaći su postigli i četvrti pogodak, učinio je to Uroš Spajić, prelepim udarcem desnog nogom sa 11 metara – 4:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar