VESTI FK Čukarički

Čukarički posle penala eliminisan u osmini finala Kupa--

Čukarički posle penala eliminisan u osmini finala Kupa

Radnik – Čukarički 2:2 (0:2), jedanaestercima 4:2

Strelci: 0:1 – Birmančević u 14, 0:2 – Kajević u 28, 1:2 – Danoski u 53, 2:2 – Pavlov u 87. minutu. Stadion Radnika u Surdulici. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Žuti kartoni: Subotić, Kričak (Radnik), Kovač, Stevanović, Kajević (Čukarički). Crveni karton: Stevanović u 67. minutu (drugi žuti).

RADNIK: Kostić, Jokić (od 46. Stojanović), Stevanović, Danoski (od 76. Stamenković), Oreščanin, Đorđević (od 46. Kričak), Subotić (od 55. Makarić), Brković, Mitošević, Pavlov, Spasić (od 63. Bogdanovski).

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović, Kamenović, Kajević (od 90+3. Pantić), Mijailović, Ostojić, Šapić, Endijae (od 90+2. Puškarić), Kovač, Birmančević, Eze (od 70. Šarić).

Radnik je u Surdulici eliminisao Čukarički iz Kupa Srbije. Imali su Brđani prednost od dva gola posle prvog poluvremena, golovima Birmančevića i Kajevića, ali su domaći do kraja susreta uspeli da izjednače, pogocima Danoskog i Pavlova – 2:2. U penal seriji, više koncentracije imali su igrači Radnika, koji su obezbedili prolazak u četvrtfinale Kupa.

Na startu meča inicijativa Čukaričkog i dve lepe akcije. Najpre je Birmančević prevario čuvara i šutirao, ali je u poslednji čas izblokiran. Nedugo potom, posle centaršuta Kajevića sa desne strane Eze je zahvatio loptu glavom, ali je sa osam metara bio neprecizan. Uzvratio je Radnik u šestom minutu, bila to odlična prilika, ali je iskusni Belić sjajno ukortio udarac Spasića sa 15 metara.

Od 14. minuta Čukarički je vodio. Eze se odlično izborio za loptu, prosledio loptu za Birmnačevića, koji je sa 17 metara uputio izuzetno precizan šut, golman Radnika Kostić bio je nemoćan – 0:1. Nastavio je Čukarički sa inicijativom, a iz presinga su došli i do drugog gola. Eze je napao poslednjeg odbrambenog igrača Radnika, ovaj je vratio golmanu Kostiću, koji je uhvatio loptu u ruke. Čukarički je dobio indirekt sa pet metara, Birmančević je kratko dodao do Kajevića, a ovaj je majstorski pogodio gornji desni ugao protivničkog gola – 0:2.

U 35. minutu odlična akcija Kovača i Endijaea, razmenili su dupli pas, a potom je Kovač šutirao sa osam metara, ali je u poslednji čas izblokiran. Odličnu priliku da se vrate u igru Surduličani su imali u 41. minutu, Đorđević je ostao usamljen i sa 22-23 metra je šutirao, bio je zamalo neprecizan.

U finišu prvog poluvremena ofanziva apsolutna dominacija Brđana. Najpre je Endijae pokušao, sa gol-linije su domaći izbacili loptu. Potom, zicer za Šapića, ali je šut glavom kapitena Čukaričkog sa sedam metara odbranio Kostić. Domaći su bolje krenuli u drugo poluvreme i brzo im se to isplatilo.

U 53. minutu Subotić je umakao odbrani Brđana, Belić je njegov udarac odbranio, lopta se odbila do Danoskog, koji je lako ubacio u protivničku mrežu – 1:2. U 67. minutu sudija Jovanović je isključio Stevanovića, pokazao mu je drugi žuti karton, pa je Čukarički igrao sa desetoricom. Uslovilo je to izmene u igri belo-crnih, trener Đorđević je na teren poslao Šarića umesto Ezea, dok je na mesto desnog beka prekomandovan Endijae.

Surduličani su, logično, napadali, ali su se Brđani vrlo umešno branili. Sve do 83. minuta, kad je Oreščanin umakao čuvarima, uspeo je da šutira sa 20 metara, ali je bio zamalo neprecizan. Ipak, inicijativa se Surduličanima isplatila u 87. minutu. Posle ubačene lopte sa leve strane Makarić je glavom spustio loptu, a Pavlov vrhom kopačke zahvatio i prevario Belića za izjednačenje – 2:2.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa su jedanaesterci odlučivali o učesniku četvrtfinala Kupa Srbije. U penal seriji domaći su bili precizniji, počelo je promašajem Puškarića, čiji je šut Kostić odbranio, a kad je isto učinio i sa udarcem Mijailovića, jasno je bilo da će Surduličani u četvrtfinale Kupa Srbije.

Komentari (0)

Napiši Komentar