VESTI FK Čukarički

Čukarički prvi put u istoriji slavio u Surdulici, proleće čeka na četvrtom mestu--

Čukarički prvi put u istoriji slavio u Surdulici, proleće čeka na četvrtom mestu

Radnik – Čukarički 0:1 (0:1)

Strelac: 0:1 – Eze u 15. minutu. Stadion Radnika. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović. Žuti kartoni: Savić, Mijailović, Petrović (Čukarički).

RADNIK: Kostić, Jokić, Bogdanovski (od 51. Spasić), Makarić, Danoski, Đorđević, Kričak, Subotić (od 77. Stamenković), Stojanović, Jović (od 67. Oreščanin), Mitošević.

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Šapić, Puškarić, Kamenović, Mijailović, Kovač, Birmančević (od 90+2. Ćirković), Savić (od 46. Endijae), Kajević (od 62. Vidosavljević), Eze (od 85. Pantić).

Čukarički je slavio u poslednjem meču u kalendarskoj 2020. godini, na gostovanju Radniku. Gol za prvu, istorijsku pobedu Brđana u Surdulici postigao je Vinsent Eze u 15. minutu, na dodavanje Veljka Birmančevića – 1:0. Izabranici Dušana Đorđevića će prolećni deo sezone dočekati na četvrtoj poziciji.

Počelo je šansom za Čukarički, Birmančević je iznudio, a potom i izveo slobodan udarac sa 18 metara, ali je golman Kostić bio oprezan. Nedugo potom, posle napada po desnoj strani, Kamenović je nešto lošije centrirao, a malo je nedostajkalo da postigne pogodak, lopta je imala čudnu putanju, pogodila je gornji deo prrečke gola Radnika.

Uzvratili su i domaći, takođe iz slobodnog udarca, ali je lopta posle šuta Mitoševića sa 25 metara otišla pored gola Petrovića. Brđani su poveli u 15. minutu, posle greške Mitoševića lopta je došla do Birmančevića, koji je iza leđa odbrane sjajno uposlio Ezea, a ovaj je poslao loptu ispod ruke Kostića za vođstvo – 0:1.

Kontrolisali su potom belo-crni dešavanja na terenu, a Radnik je uglavnom pokušavao iz kontri i prekida. Do kraja prvog poluvremena, Čukarički je imao još nekoliko dobrih pokušaja, uglavnom sa distance. Najpre je Birmančević dobro šutirao sa 18 metara, pokušao je i Mijailović, ali je oba puta Kostić bio na oprezu. Na kraju, probao je i Kajević sa velike udaljenosti, sa skoro 40 metara, prebacio je čuvara mreže Radnika, ali i njihov gol.

Trener Brđana je odmah na poluvremenu iz igre izvukao Savića, koji je imao žuti karton, a na teren je poslao Endijaea. Nešto kasnije, Kajevića je zamenio Vidosavljević, dok su kod domaćih umesto Bogdanovskog i Jovića u igru ušli Spasić i Oreščanin. Usledila je rovovska borba u drugom poluvremenu, sa malo šansi na obe strane.

Tačnije, izglednih prilika nije ni bilo sve do 77. minuta, kad je Kamenović opalio po lopti sa ivice šesnaesterca, ali je Kostić krajnjim naporom odbranio. Čekali su i Surduličani svoju šansu, a imali su je u 87. minutu, ali je Danoski sa 15 metara šutirao visoko preko gola Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar