VESTI FK Čukarički

Čukarički sa dva gola Čolovića i jednim Nikčevića slavio protiv BASK-a u prijateljskom meču--

Čukarički sa dva gola Čolovića i jednim Nikčevića slavio protiv BASK-a u prijateljskom meču

Čukarički je trijumfovao u prijateljskom meču protiv BASK-a sa 3:1 (1:0). Utakmica je odigrana na stadionu Lokomotive u Makišu, po formatu od dva poluvremena po 35 minuta. Oba trenera, Saša Ilić i Saša Klajić, iskoristili su priliku da pruže šansu momcima koji su imali manju minutažu, ili su pauzirali zbog povreda.

Ilić je meč počeo sa trojicom rekovalescenata Miladinom Stevanovićem (igrao na mestu štopera), Nemanjom Tošićem i Stefanom Kovačem, kao i povratnikom sa reprezentativne turneje iz Srednje Amerike, Normanom Kempbelom.

Brđani su očekivano bili dominantni tokom čitavog susreta, a do prve prilike došli su već u šestom minutu, ali je golman BASK-a odbranio udarac Čolića. Dva minuta kasnije zapretio je reprezentativac Jamajke Kempbel, njegov prvi udarac sa ivice šesnaesterca je izblokiran, iz drugog navrata šutirao je preko gola.

Probao je još jednom Čolić u desetom minutu, loptanje prohujala pored stative gola BASK-a, a samo minut kasnije Čolović je najpre sa pet metara šutirao pravo u golmana, ali se u nastavku akcije, posle proigravanja Baića ispravio – 1:0. Mogli su belo-crni da dupliraju vođstvo u 18. minutu, Kempbel je sve odlično odradio, uputio loptu ka Baiću, koji je iz neposredne blizine pogodio prečku.

U poluvremenu, šansu je dobio još jedan oporavljeni igrač, Bojica Nikčević, kao i dvojica momaka koji su budućnost Brđana, Mihajlom Madžarevićem (2005. godište) i Aleksandrom Martićem (2004. godište). Na drugoj strani, za BASK je zaigrao i nekdašanji prvotimac Partizana i nekoliko italijanskih klubova, Nikola Ninković, koji je pokazao zavidno fudbalsko majstorstvo.

Drugo poluvreme je počelo u znaku raspoloženih Kempbela i Čolovića, Jamajkanac je u 44. minutu sjajnim potezima izbacio nekoliko protivničkih igrača, ušao u šesnaesterac u uputio povratni pas, a bivši igrač Dandalka je lako ubacio loptu u mrežu BASK-a, po drugi put u ovom susretu – 2:0.

Pet minuta kasnije gol je postigao i član Srpske lige „Beograd“, savladao je Uroš Stojanović Novaka Mićovića – 2:1. Ipak, u 51. minutu, posle dodavanja Madžarevića, Nikčević je lako umakao odbrani rivala, zaobišao i protivničkog golmana i lako ubacio loptu u tada već praznu mrežu – 3:1. Do kraja meča, vredan pomena je još sjajan pokušaj Tošića sa 20-tak metara, odličnan je tada bio golman BASK-a.

Komentari (0)

Napiši Komentar