VESTI FK Čukarički

Čukarički sa dva gola prednosti putuje u Stokholm--

Čukarički sa dva gola prednosti putuje u Stokholm

 Čukarički – Hamarbi 3:1 (2:1)

Strelci: 1:0 – Jovanović u 22, 1:1 – Ludvigson u 25, 2:1 – Docić u 39, 3:1 – Docić u 53. minutu. Stadion Partizana. Gledalaca: 3.170. Sudija: Jevgenij Aranovskij. Pomoćnici: Semjon Šlončak i Volodimir Volodin (svi iz Ukrajine). Žuti kartoni: Roganović, Šapić, Drezgić (Čukarički), Žeaze, Andersen, Fjoluson, Svedberg, Bojanić (Hamarbi).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Jovanović (od 82. Rakonjac), Tanasijević, Kajević (od 65. Lukić), Drezgić, Šapić, Janković (od 65. Kempbel), Endijae (od 87. Čolović), Kovač (od 82. Čolić), Roganović.

HAMARBI: Dovin, Žeaze, Bojanić, Andersen (od 76. Svedberg), Fenger, Ludvigson (od 54. Akam), Kalili (od 54. Ouatara), Selmani, Fjoluson, Amo, Paulsen.

Čukarički je slavio u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija protiv Hamarbija, na revanš u Stokholmu (12. avgust, 18,45 časova), Brđani će putovati sa dva gola prednosti – 3:1. Nije mogao Čukarički na ovom meču da računa na dvojicu vrlo bitnih igrača, startere, Miladina Stevanovića i Srđana Mijailovića, koji zbog povreda nisu bili ni u protokolu, ali ni to im nije smetalo da dođu do vrednog trijumfa.

U devetom minutu prva prilika na meču, Bojanić i Ludvigson su razmenili dupli pas, ovaj drugi je šutirao iskosa sa leve strane sa 15-tak metara, srećom po Petrovića pored njegovog gola. Uzvratio je četiri minuta kasnije Čukarički, kapiten Docić je odlično centirao, a Drezgić glavom zahvatio loptu, ali je bio neprecizan.

Još bolju priliku Brđani su imali u 16. minutu. Urodio je plodom presing Jovanovića, iznudio je slobodan udarac posle grubog prekršaja Žeazea na 17 metara od gola. Docić je sjajno šutirao, golman Dovin je kratko odbio loptu, na nju je natrčao Endijae, ali je njegov udarac u poslednji čas izblokiran.

Pravio je Ludvigson mnogo problema odbrani belo-crnih, pa je imao vrlo dobru priliku i u 19. minutu, ali je sa deset metara šutirao zamalo iznad gola Petrovića. Tri minuta kasnije Čukarički je poveo. Bila je to solo akcija Jovanovića, vukao je loptu, imao priliku i da uposli Jankovića, ali je odlučio da šutirao sa 19 metara, lopta je odsela u mrežu Dovina – 1:0.

Nije dugo trajalo vođstvo Brđana. Akcija Hamarbija krenula je sa polovine terena, lopta je došla ponovo do Ludvigsona, koji je umakao Šapiću i Tanasijeviću, a potom je prciznim udracem lako savladao Petrovića sa 17 metara – 1:1. Mogao je Čukarički ponovo do vođstva u 35. minutu, Janković je umakao odbrani Hamarbija i šutirao sa 17 metara, Dovin je slabo reagovao, odbio je loptu do Endijaea, ali je Senegalac iz izgledne pozicije, sa šest metara, pogodio stativu.

Ipak, domaći su grešku ispravili u 39. minutu. Jovanović je oteo loptu rivalu, prosledio je do Endijaea, ovaj se asistencijom ka Dociću iskupio za pređašnju grešku, a kapiten Čukaričkog je lako savladao Dovina sa 15 metara – 2:1. Samo što je počelo drugo poluvreme, Brđani su imali priliku, Docić je sjajno ubacio loptu iz kornera, Drezgić je bio najviši u skoku na drugoj stativi, ali je ponovo bio neprecizan.

Ipak, u 53. minutu Čukarički je stigao do dva gola viška. Janković je ponovo napravio dar-mar u odbrani Hamarbija, prošao je po levoj strani,uputio povratni pas ka Dociću, a kapiten je još jednom bio nepogrešiv, ovoga puta sa desetak metara – 3:1. Imali su Brđani mnogo sreće u 57. minutu, ali je Akam u padu nogom, sa šest metara, šutirao preko gola Petrovića.

Probao je minut kasnije na drugoj strani Jovanović, ali je i on šutirao preko gola rivala. Imao je Čukarički dobru priliku u 62. minutu, Janković je ponovo prošao po levoj strani, centirao paralelno sa linijom peterca, ali je Jovanoviću koji santimetar nedostajao da stigne tu loptu i ubaci je u mrežu.

Komentari (0)

Napiši Komentar