VESTI FK Čukarički

Čukarički saznao imena potencijalnih rivala u trećem kolu: Solunski Aris ili AEL Limasol--

Čukarički saznao imena potencijalnih rivala u trećem kolu: Solunski Aris ili AEL Limasol

U Nionu je obavljen žreb parova za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Par Molde/Čukarički bio je među povlašćenima, a žreb ga je spojio sa boljim iz duela Aris (Grčka) – AEL Limasol (Kipar). Ti mečevi biće na programu 8. i 15. avgusta. Dakle, ukoliko belo-crni eliminišu Norvežane, evropski put će nastaviti u Grčkoj ili na Kipru.

Aris iz Soluna je klub bogate tradicije, osnovan 1914. godine. Šampioni Grčke bili su samo tri puta, 1928, 1932. i 1946. godine, dok su Kup osvojili 1970. Poslednji put u evropskim takmičenjima igrali su u sezoni 2010/11, kad su prošli grupu Lige Evrope, a potom su u šesnaestini finala eliminisani od Mančester sitija. Prošle sezone u grčkom šampionatu zauzeli su petu poziciju, poslednju koja je obezbeđivala plasman u Evropu.

AEL iz Limasola takođe ima veliku tradiciju, osnovan je 1930. godine, šampioni Kipra bili su šest puta, poslednji put u sezoni 2011/12, dok su trofej Kupa ove ostrvske zemlje osvajali sedam puta, poslednji prošle sezone. Ovo im je deveto učešće u evropskim takmičenjima, a najveći uspeh ostvarili su u sezoni 2012/13, kad su stigli do grupne faze Lige Evrope. Sa klupe ih predvodi Dejan Kerkez, a za njih nastupa Srbin Marko Adamović.

Komentari (0)

Napiši Komentar