VESTI FK Čukarički

Čukarički slavio u prijateljskom meču protiv Inđije--

Čukarički slavio u prijateljskom meču protiv Inđije

Čukarički – Inđija 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Bakić autogol u 84. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Andrija Stojanović. Pomoćnici: Novak Novaković i Nenad Radoičić. Žuti kartoni: Lukić, Šarić (Čukarički), Radin, Bakić (Inđija).

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović, Puškarić, Kamenović, Tošić, Lukić, Kajević, Vidosavljević, Šarić, Bosnić, Jovanović. Igrali su još: Petrović, Ćirković, Šapić, Mijailović, Birmančević, Eze, Mudu.

INĐIJA: Novaković, Cucin, Protić, Mihajlov, Krneta, Aleksić, Bastajić, Đorđević, Radin, Obradović, B. Ilić. Igrali su još: Novaković, Veličković, Dimitrijević, Sekulić, Bakić, M. Ilić, Purtić, Tripković, Vujasin, A. Jovanović, Marković.

Pauzu zbog obaveza reprezentacije fudbaleri Čukaričkog i Inđije iskoristili su da odigraju prijateljski meč na Banovom brdu. Brđani su slavili trijumf u meču u kojem su oba trenera iskoristila sve raspoložive snage, presudio je autogol bivšeg igrača Čukaričkog Vasilija Bakića u 84. minutu – 1:0.

Stručni štab Brđana na ovom meču od starta je krenuo sa Đorđem Jovanovićem na mestu špica, te Andrejom Bosnićem u veznom redu, a tokom meča šansu je dobio i napadač iz Gvineje na probi u Čukaričkom Mudu. Takođe, Kamenović je igrao na mestu štopera, na mestu levog beka bio je Tošić, a u tim su se vratili oporavljeni Miladin Stevanović i Marko Šarić.

Već na startu meča gosti su imali odličnu priliku, ali je Stevanović u poslednji čas intervenisao i spasao sigurno vođstvo Inđije. U desetom minutu zapretio je bivši igrač Čukaričkog, Kosta Aleksić je glavom sa sedam metara šutirao pravo u Belića. U 21. minutu vrlo dobra prilika za Brđane, Vidosavljević je šutirao sa 15 metara, bio je zamalo neprecizan.

Uzvratili su gosti pet minuta kasnije, bila je to sjajna prilika za Inđijce, Brana ilić je fantatično uposlio Obradovića, koji je izbegao ofsajd zamku, ali je pored istrčalog Belića bio neprecizan sa 15 metara. Mogao je Čukarički do vođstva posle odlične akcije u 31. minutu, Stevanović, se odlično snašao pored trojice čuvara, prosledio je loptu do Šarića, ovaj odmah ka Jovanoviću, ali je ispred mladog napadača reagovala odbrana Inđijaca.

U 37. minutu zicer za Bastajića, posle greške odbrane Čukaričkog, ostao je u situaciji „jedan na jedan“ sa Belićem, ali je iskusni golman belo-crnih ukrotio njegov šut sa 14 metara. I prvu priliku u nastavku imali su gosti, Aleksić je iskoristio lošiju reakcij u odbrane Brđana i šutirao je sa 15 metara, ali je uzdrmao prečku Belićevog gola.

Posle dužeg vremena šansa i za Brđane, Mijailović je u 68. minutu šutirao sa 20-tak metara, ali je za golmana Novakovića to bilo lak posao. Slično je pokušao koji minut kasnije i Birmančević, koji se najpre atraktivnim driblingom oslobodio čuvara, a potom je čuvar mreže Inđijaca krajnjim naporom izboksovao loptu.

U 73. minutu Vidosavljević je odlično centrirao sa leve strane, Birmančević je primio loptu u šesnaestercu rivala i šutirao sa sedam metara, ali je izblokiran u poslednjem trenutku. Odmah posle kornera, lopta je išla na Šapića, koji je pogodio saigrača (bio bi to siguran pogodak), lopta se ponovo odbila do najvišeg igrača u Super ligi, koji je sa osam metara bio zamalo neprecizan.

Bolja igra se isplatila Brđanima u finišu. Posle odličnog centaršuta Eze je glavom uzdrmao prečku gola Inđije, odbila se potom od noge Vasilija Bakića i vratila u gol gostiju – 1:0. Bilo jeto i poslednje uzbuđenje na ovom susretu.

Komentari (0)

Napiši Komentar