VESTI FK Čukarički

Čukarički slavio u Subotici golovima Mudrinskog i Ovusua-MarkoDocić,OgnjenMudrinski,Samuel KwameOwusu-

Čukarički slavio u Subotici golovima Mudrinskog i Ovusua

Spartak – Čukarički 1:2 (0:2)

Strelci: 0:1 – Mudrinski u 26, 0:2 – Ovusu u 43, 1:2 – Đenić u 86. minutu. Stadion: Gradski u Subotici. Gledalaca: 1.000. Sudija: Zoran Široki. Pomoćnici: Oliver Petrović i Ivica Stojanović. Žuti kartoni: Tekijaški, Torbica (Spartak), Kajević, Đorđević, Veličković, Kopitović, Stojanović (Čukarički).

SPARTAK: Ostojić, Kerkez, Milošević, Otašević, Tekijaški, Glavčić, Matijević (od 62. Torbica), Mladenović (od 46. Đenić), Tufegdžić, Denković, Obradović (od 80. Šormaz).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Šapić, Kopitović, Bogosavac (od 33. Veličković), Docić, Đorđević, Ovusu, Kajević, Stojanović, Mudrinski (od 76. Tedić).

Čukarički je slavio važan trijumf na gostovanju u Subotici, te se učvrstio na četvrtoj poziciji na tabeli Super lige, sada sa šest bodova više od prvog pratioca lučanske Mladosti. Sjajnu formu potvrdio je Marko Docić, na meču protiv Voždovca najbolji pojedinac.

Gosti su prvi imali šansu, Luka Stojanović je prošao po levoj strani i centrirao, ali je golman Spartaka Ostojić bio brži od Mudrinskog. Nedugo potom, zapretili su Subotičani, Otašević je pokušao glavom, ali je Nemnaja Stevanović izbio loptu u korner. U 18. minutu Mladenović je propustio odličnu priliku za Spartak.

Čukarički je u vođstvo došao u 23. minutu, Docić je odlično izveo korner sa leve strane, a Mudrinski jen glavom loptu sproveo u mrežu Spartaka – 0:1. Glavčić je potom bio najbliži da poravna rezultat, ali je lopta posle njegovog šuta sa ivice kaznenog prostora završila iznad prečke.

Nisu Brđani branili rezultat, imao je šansu i Kajević, koji je šutirao, ali je Ostojić uspeo da odbrani. U 41. minutu Brđani su imali idealnu priliku, Luka Stojanović je prošao po levoj strani i odlično šutirao, ali je Ostojić još bio na nivou. No, to je bila samo najava onoga što će se dogoditi dva minuta kasnije, kad je Ovusu sjajnim solo napadom duplirao prednost gostiju – 0:2.

U drugom poluvremenu, Spartak je sa nekoliko izmena donekle poboljšao svoju igru, a najagilniji je bio Đenić, koji je ušao sa klupe. Upravo posle njegovo šuta, lopta se odbila do Tufegdžića, koji je šutirao, ali je Kopitović izbacio loptu sa gol linije. U 58. minutu Denković je izveo slobodan udarac, ali je šutirao za malo preko Stevanovićevog gola.

Spartak je u 85. minutu uspeo da postigne pogodak, Đenić je uneo neizvesnost, ali su belo-crni izdržali do kraja, slavili veliku pobedu i u Beograd poneli sva tri boda. U narednom, vandrednom kolu, Čukarički će u sredu, 6. marta, ugostiti kruševački Napredak.

Komentari (0)

Napiši Komentar