VESTI FK Čukarički

Čukarički u drugom poluvremenu slomio otpor Napretka--

Čukarički u drugom poluvremenu slomio otpor Napretka

Čukarički – Napredak 3:0 (0:0)

Strelci: 1:0 – Birmančević u 66, 2:0 – Endijae u 83, 3:0 – Eze u 90. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Dragan Čolović. Pomoćnici: Slobodan Pavlović i Milan Pašajlić. Žuti kartoni: Kovač (Čukarički), Melunović (Napredak).

ČUKARIČKI: Petrović, Kamenović (od 83. Puškarić), Kajević (od 88. Vidosavljević), Mijailović, Ćirković, Ostojić, Pantić (od 88. Savić), Šapić, Endijae, Kovač (od 65. Eze), Birmančević (od 88. Lukić).

NAPREDAK: Jordanov, M. Milovanović, Marinković (od 72. Zeljković), Kostić, Melunović, Kočić, Mijić (od 72. Milošev), Spremo, Stević (od 65. N. Milovanović), Marjanović, Leković.

Čukarički je ostvario vredan trijumf protiv Napretka, osmi uzastopni na Banovom brdu u duelu sa Kruševljanima. Brđani su bili dominantni tokom čitavog meča, protiv rivala koji se organizovano branio, ali je poklekao u 66. minutu, posle maestralne asistencije Pantića Birmančević je savladao Jordanova. U finišu meča još dva gola domaćih, najpre je na asistenciju Ezea pogodio Endijae, a potom je i Nigerijac bio strelac za konačnih – 3:0.

Počelo je ofanzivom Čukaričkog, Pantić je u drugom minutu iznudio, a potom i izveo slobodan udarac sa 30 metara, lopta je prošla pored stative gola Napretka. U osmom minutu, posle trećeg uzastopnog kornera, Birmančević je dodao do Kamenovića, koji je šutirao iz prve, ali je Jordanov bio oprezan. Imali su potom Kruševljani dobru priliku, Spremo je primio loptu posle ubacivanja sa desne strane, izborio se za poziciju i šutirao, ali je ovoga puta Petrović na golu Brđana bio sjajan.

Dugo se čekalo na novu priliku, sve do 30. minuta, kad se posle smušene intervencije odbrane Napretka lopta odbila do Kamenovića, koji je snažno šutirao, ali je Jordanov ponovo bio na visini zadatka. Umalo da odmah stigne kazna belo-crne, posle dobrog napada Kruševljana šutirao je Marjanović, još jednom je na drugoj strani fantastičan bio golman Petrović.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu domaći su imali posle odlične akcije u 35. minutu, Kajević je u kontri dodao loptu Birmančeviću, koji je posle driblinga šutirao, pogodio je stativu gola Kruševljana. Nastavljeno je u istom ritmu u drugom poluvremenu, Čukarički je dominirao, Napredak uglavnom bio na svojoj polovini terena. Brđani su do 60. minuta izveli čak 14 kornera, za razliku od rivala koji nije imao niti jedno ubacivanje iz ugla.

No, tek u 60. minutu Brđani su imali ozbiljniju priliku, Endijae je ubacio loptu ka Kajeviću, ovaj je stigao na drugoj stativi, ali je šutirao preko gola Jordanova. Čukarički je zasluženo došao do prednosti u 66. minutu. Pantić je poslao vrhunski pas ka Birmančeviću, koji je umakao odbrani gostiju, primirio je loptu, a potom je kroz noge poslao u mrežu Napretka – 1:0.

Mogao je pet minuta kasnije domaćin da duplira prednost, ali je posle dodavanja Ezea Pantić sa 17 metara bio neprecizan. Ipak, u 83. minutu Čukarički je pogodio. Bila je odlična akcija stranaca u belo-cenom, Eze je centaršutom prebacio čitavu odbranu i na drugoj stativi pronašao Endijaea, koji je glavom postigao gol protiv svog bivšeg kluba. U 90. minutu, posle greške odbrane rivala, Eze je prihvatio „poklon“ i potom šutem sa 16 metara rutinski prevario Jordanova – 3:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar