VESTI FK Čukarički

Čukarički u Novom Sadu u derbiju kola osvojio bod protiv Vojvodine--

Čukarički u Novom Sadu u derbiju kola osvojio bod protiv Vojvodine

Vojvodina – Čukarički 2:2 (0:1)

Strelci: 0:1 – Šapić u 40, 0:2 – Eze u 54, 1:2 – Čović u 56, 2:2 – Saničanin u 58. minutu. Stadion: „Karađorđe“. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Žuti kartoni: Čović, Bralić (Vojvodina), Kamenović, Savić, Birmančević (Čukarički).

VOJVODINA: Simić, Devetak (od 46. Stojković), Maksimović (od 38. Saničanin), Čović (od 86. Mladenović), Zukić (od 46. Vukadinović), Đorđević, Andrić, Drinčić, Bojić, Bralić, Mrkaić (od 46. Gemović).

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Šapić, Puškarić, Kamenović, Docić, Savić (od 60. Đorđević), Birmančević (od 90+4. Tošić), Endijae (od 46. Ćirković), Kajević (od 85. Rakonjac), Eze (od 90+4. Ostojić).

Čukarički je u derbiju drugog kola Super lige na gostovanju Vojvodini osvojio bod. Brđani su imali dva gola prednosti, pogađali su Šapić u 40. i Eze u 54. minutu, ali su Novosađani u samo tri minuta stigli do izjednačenja i na taj način su uspeli da izbegnu poraz – 2:2.

Za razliku od meča protiv Inđije, trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović je na mesto špica u duelu protiv Vojvodine poslao Vinsenta Ezea, koji je u prošlom kolu postigao prvenac u belo-crnom dresu. Tokom prvih 45 minuta šef struke Brđana je na poziciji najisturenijeg igrača menjao već pomenutog Ezea i Endijaea.

Meč je počeo sa dva šuta sa distance, najpre je zapretio Puškarić, ali nije bilo opasnosti po Simića. Ali, već u trećem minutu odlična prilika Novosađane, na jednu odbijenu loptu na 17 metara natrčao je Mrkaić, ona je posle njegovog šuta prohujala pored stative Petrovićevog gola.

Sjajnu priliku u 21. minutu imao je Puškarić, posle kratke kombinacije iz prvog kornera Brđana, najiskusniji igrač je šutirao glavom sa šest metara, Simić je odbranio, u nastavku akcije je pokušao i Endijae, ali je lopta otišla koji santimetar pokraj gola Novosađana.

Još bolja šansa u 27. minutu, posle ubacivanja Birmančevića sa leve strane, ali je lopta iznenadila Endijaea, koji je bio u idealnoj poziciji, na četiri metra od gola Vojvodine. U 32. minutu još jedna stopostotna prilika za Čukarički, u idealnoj poziciji našao se ovoga puta Birmančević, šutirao je sa 14 metara, ali je Simić fantastično sačuvao svoj tim.

Ipak, Simiću nije bilo spasa posle sjajne akcije iz kornera u 40. minutu, Kamenović je kratko dodao do Docića, ovaj je sjajno centrirao, a usamljeni Šapić je nogom zakucao loptu u mrežu rivala – 0:1. Koji minut kasnije u vrlo dobroj poziciji našao se Saničanin, ali je glavom šutirao daleko od Petrovićevog gola.

U 43. minutu vrlo lepa kombinacija stranaca u Čukaričkom, Eze je dodao do Endijaea, a Senegalac je iz dobre pozicije, sa desetak metara šutirao visoko preko gola. U finišu prvog poluvremena povredio se Endijae, kojem stadion „Karađorđe“ ni krajem prošle sezone nije ostao u najlepšem sećanju, i tda je zbog istog razloga ranije morao da napusti igru.

Trener Vojvodine Lalatović izvršio je trostruku izmenu, umesto Devetka, Zukića i Mrkaića, u igru je poslao Stojkovića, Vukadinovića i Gemovića. U 50. minutu fantastičan potez Puškarića, šutirao je sa 30 metara, a mladi Simić je krajnjim naporom uspeo da izbije loptu u korner.

Ipak, četiri minuta kasnije Čukarički je duplirao prednost, Eze nije odustajao, na kraju je i uz malo sreće, ali i više spretnosti, prošao čitavu odbranu i lako je savladao Simića – 0:2. Ipak, brzo se Vojvodina vratila u igru. Najpre je Čović maestralno reagovao glavom posle ubacivanja sa desne strane, glavom je matirao Petrovića u 56. minutu – 1:2.

Samo dva minuta kasnije, na jednu odbijenu loptu natrčao je Saničanin, preciznim šutem uspeo je da je zakuca u mrežu Čukaričkog – 2:2. Nije bilo izglednijih prilika sve do 73. minuta, kad je posle ubacivanja Drinčića iz kornera Saničanin glavom šutirao, ali je Petrović maestralno intervenisao. Tri minuta kasnije fantastična prilika za Novosađane, Gemović je primio loptu na 15 metara i šutirao, ali za malo preko gola Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar