VESTI FK Čukarički

Čukarički u osmini finala Kupa protiv Metalca u Gornjem Milanovcu--

Čukarički u osmini finala Kupa protiv Metalca u Gornjem Milanovcu

Čukarički će u osmini finala Kupa Srbije igrati protiv Metalca, člana Prve lige Srbije. Taj susret biće igran u Gornjem Milanovcu, a termin će biti naknadno utvrđen. Žreb parova osmine finala Kupa Srbije će biti održan je u prostorijama FSS na Terazijama.

Dueli osmine finala biće igrani 9. novembra, ali ne svi. Mečeve ove runde u Kupu Srbije neće igrati Čukarički, Crvena zvezda i Spartak, koji će u tom terminu imati po resporedu zaostale utakmice Super lige Srbije.

Prilikom žreba među povlašćenim timovima bili su: Crvena zvezda, Čukarički, TSC, Radnički (Niš), Vojvodina, Napredak, Radnik i Spartak. Nepovlašćeni su bili: Kolubara, Metalac, Novi Pazar, Mladost GAT, Železničar, IMT, Radnički (SM) i Radnički (Novi Beograd).

Kad smo već kod pravila, u četvrtfinalu i polufinalu neće biti povlašćenih. Takođe važi pravilo o domaćinstvu za ekipe, koje su prošle sezone igrale u trećem ili nižem stepenu takmičenja, pa bi Radnički sa Novog Beograda, u slučaju još koje senzacije, igrao i svaki naredni meč na domaćem terenu.

Što se tiče finalnog meča, on će biti na programu 3. juna, a mesto odigravanja te utakmice odrediće Izvršni odbor FS Srbije na predlog Takmičarske komisije, “imajući u vidu da stadion na kome bi se igrala finalna utakmica ispunjava infrastrukturne kriterijume koji su propisani za takmičenje u Super ligi Srbije”. Četvrtfinale će biti igrano 3. maja, polufinale 17. maja, a kao što smo već rekli utakmica za trofej 3. juna.

Parovi osmine finala Kupa Srbije:

Radnički (SM) - Crvena zvezda

TSC - Železničar (Pančevo)

Metalac - Čukarički

Radnički (Novi Beograd) - Radnik

Radnički (Niš) - IMT

Novi Pazar - Kolubara

Spartak - Napredak

Vojvodina - Mladost GAT

Komentari (0)

Napiši Komentar