VESTI FK Čukarički

Čukarički bolji od TEK Sloge - 5:0, majstorija Slobodana Tedića-SlobodanTedić,MarkoŠarić,VeljkoBirmančević,LazarMihailović-

Čukarički bolji od TEK Sloge - 5:0, majstorija Slobodana Tedića

Čukarički – TEK Sloga 5:0 (3:0)

Strelci: Šarić u 10, 2:0 – Tedić u 13, 3:0 – Birmančević u 21, 4:0 – Mihailović u 58, 5:0 – Šarić u 82. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 50. Sudija: Ivan Stamenković. Pomoćnici: Nenad Obrenić i Denis Sulejmanović (svi iz Beograda).

ČUKARIČKI: Belić (od 46. Mićović), Veličković, Ilić (od 72. Dukić), Đurić (od 46. Rubežić), Nikolić, A. Đorđević (od 65. Daničić), Birmančević (od 36. Mihailović), Tedić (od 65. Ristović), Kovač (od 72. Lončar), Šarić, Mink (od 72. V. Đorđević).

TEK SLOGA: Grčić (od 65. Trifunović), Stojanović (od 46. Vasić), Drašković (od 59. Marijanović), Pantović (od 46. Anđelković), Stevanović (od 70. Vasić), Filipović (od 67. Radovanović), Petković (od 65. Dimitrijević), Pavlović, Mitrović (od 46. Ilić), Spasojević (od 46. Živković), Nenadović (od 56. Vidaković).

Čuakrički je u prijateljskom meču odigranom na Banovom brdu pobedio trećeplasirani tim Beogradske zone, TEK Slogu, sa 5:0, sa dva gola Šarića, te po jednim Tedića, Birmančevića i Mihailovića.

Počelo je šansom za goste, ali je Belić sprečio gol u trećem minutu, posle njegove intervencije lopta se od prečke odbila u korner. Brzo je uzvratio Čukarički, preko Šarića, koji je u šesnaestercu prevario protivničkog igrača, ali je šutirao pored gola. Ipak, već u desetom minutu, isti igrač je bio precizniji, snažnim udarcem savladao je golmana Grčića – 1:0.

Samo tri minuta kasnije Brđani su duplirali prednost, sjajna akcija domaćih krenula je po desnoj strani je protutnjao Veličković, koji je idealno centrirao, a loptu je glavom u protivničku mrežu zakucao Tedić – 2:0. Bio je to najlepši detalj meča. Mogao je Čukarički brzo i do trećeg gola, raspoloženi Šarić je odlično uposlio Birmančevića, a ovaj je sa devet metara šutirao preko gola ekipe iz Velikih Crljena.

Već u 21. minutu belo-crni su postigli i treći gol. Najpre je Šarić lepo šutirao sa 17 metara, Grčić je kratko odbio loptu, do koje je prvi stigao Kovač, petom je proigrao Birmančevića, a ovom nije bilo teško da sa pet metara zakuca loptu u mrežu TEK-a – 3:0. Već tri minuta kasnije nova prilika za domaće, posle dodavanja Tedića šutirao je Mink, Grčić je kratko odbio loptu, a Španac je iz neposredne blizine potom prebacio gol rivala.

U 25. minutu odličan prodor po levoj strani i centaršut Ilića, Šarić je glavom šutirao pored gola gostiju. Uzvratio je Nenadović prelepim udarcem sa 17 metara, ali je Belić izvanredno intervenisao. Imali su gosti šansu u 39. minutu, i to idealnu, ali je Belić skinuo zicer Pavloviću. U finišu je još jednu odličnu šansu imao Šarić, no golman Grčić mu je nogom odbranio šut.

Od starta drugog poluvremena za Čukarički su zaigrali omladinci Mićović i Rubežić, još ranije je Mihailović zamenio lakše povređenog Birmančevića. Kasnije su šansu dobili Ristović, Dukić, Veljko Đorđević, Lončar i Daničić. Prvu šansu u nastavku imali su gosti, Nenadović je izbegao ofsajd zamku, krenuo je ka golu Mićovića, ali ga je na 15 metara sustigao Nikolić, koji je fantastično intervenisao. Usledila je munjevita kontra Čukaričkog, ali je Grčić odbranio udarac Kovača.

Nedugo potom odličnu priliku posle centaršuta Veličkovića imao je Mihailović, ali je sa sedam metara glavom šutirao pored gola TEK-a. U 58. minutu akcija istih igrača, ovoga puta je Veličković ubacio loptu ka petercu, gde je na nju natrčao Mihailović i zakucao je u mrežu – 4:0.

Mićović je nedugo zatim skinuo zicer Pavloviću. U 78. minutu slobodan udarac za Čukarički sa 20 metara izveo je Šarić, zatresao je prečku protivničkog gola. Ipak, četiri minuta kasnije Šarić je postigao svoj drugi, a peti gol za Čukarički, posle centaršuta Veljka Đorđevića primio je loptu i potom lako pogodio mrežu Trifunovića – 5:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar