VESTI FK Čukarički

Čukarički ubedljiv protiv Dravograda, Brđani brojali do deset--

Čukarički ubedljiv protiv Dravograda, Brđani brojali do deset

Čukarički – Dravograd 10:1 (4:0)

Stadion u Dravogradu. Gledalaca: 50. Strelci: 1:0 – Tedić u 19, 2:0 – Vidosavljević u 23, 3:0 – Kovač u 39, 4:0 – Tedić u 42, 5:0 – Birmančević iz jedanaesterca u 48, 6:0 – Terzić u 60, 7:0 – Aleksić u 62, 8:0 – Aleksić u 71, 8:1 - Kajtazi u 82, 9:1 - Rakonjac u 84, 10:1 - Kajević u 89. minutu.

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković, Puškarić, Šapić, Veličković, Docić, Kovač, Luković, Vidosavljević, Stojanović, Tedić. Drugo poluvreme: Petrović, Aleksić, Đorđević, Kajević, Šošević, Terzić, Rubežić, Rakonjac, Nikčević, Kopitović, Birmančević.

DRAVOGRAD: Plojtilen, Bećiri, Jager, Komaher, Golop, Ahec, Štenkruik, Pilec, Jogere, Kajtazi, Barjaktare.

Čukarički je slavio u prvom kontrolnom meču tokom priprema u Sloveniji, protiv domaćeg drugoligaša Dravograda sa ubedljivih10:1 . Trener belo-crnih Aleksandar Veselinović odigrao je po poluvreme sa dva različita sastava, u želji da šansu dobije što više prvotimaca.

Razlika u kvalitetu bila je evidenta, ali je do prve šanse došao domaćin. Kajtazi je već u trećem minutu izbegao ofsajd zamku, umakao je odbrani Brđana, vukao loptu do 15 metara, ali je potom prebacio loptu preko gola istrčalog Belića. Tri minuta kasnije prva prilika za Čukarički, Luka Stojanović je iz šesnaesterca uputio povratni pas ka imenjaku Lukoviću, ali je njegov šut izblokiran.

Odličnu priliku imao je Šapić u 16. minutu, Docić je lepo centrirao iz kornera, a najvišpi igrač na terenu je glavom zahvatio loptu, ali je za malo prebacio gol rivala. Ipak, tri minuta kasnije Čukarički je poveo. Luka Stojanović je centrirao sa desne strane, a Tedić je fantastično sproveo loptu glavom u mrežu – 1:0.

Nije se dugo čekalo na novu majstoriju, ovoga puta bila je to individualna akcija Milutina Vidosavljevića, koji je šutirao sa gotovo 25 metara, a lopta se od prečke odbila u gol Dravograda – 2:0. Pred kraj prvog poluvremena Čukarički je postigao još dva gola. Najpre je posle odlične solo akcije precizan bio Kovač u 39. minutu, bio je to prejak udarac sa 15 metara za golmana Dragovrada – 3:0.

Nedugo zatim udarac, gotovo sa istog mesta, isprobao je Veličković, ovoga puta golman slovenačkog tima uspeo je da interveniše. Ali, u 42. minutu nije mu bilo spasa, Luković je promešao odbranu rivala, potom sjajno uposlio Tedića, koji je rutinski poslao loptu u mrežu, postigavši svoj drugi, a četvrti gol za belo-crne – 4:0.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku povratnika među Brđane, Veljka Birmančevića. Najpre je posle solo akcije pogodio stativu, a potom je već u 48. minutu bio siguran sa bele tačke. Već koji minut kasnije još jedna dobra prilika za Čukarički, Fratrović je bio najviši u skoku, ali je zatresao prečku protivničkog gola.

Imali su potom Brđani još dva zicera, najpre Kosta Aleksić koji je driblingom lako izbacio čuvara, ali je potom sa šest metara šutirao snažno i neprecizno. Odmah potom isti igrač je sjajno asistirao posle prodora po levoj strani Rakonjcu, ali je mladi napadač belo-crnih loše zahvatio loptu.

Ipak, iskupio se nedugo zatim Rakonjac lepom asistencijom za Terzića, a njegov dojučerašnji saigrač u omladinskom timu je lako savladao golmana Dravograda – 6:0. Samo dva minuta kasnije Kajević je napravio dar-mar u odbrani Slovenaca, mogao je i sam da završi akciju, ali je asistirao Aleksiću, kojem nije bilo teško da ubaci loptu sa dva metra u tada već praznu mrežu – 7:0.

Već u 71. minutu akcija istih igrača, ovoga puta Kajević je prebacio čitavu odbranu rivala, a Aleksić je na šest metara zahvatio volej, golman Plojtilen je bio nemoćan – 8:0.

Dravograd je uspeo da postigne počasni pogodak, posle greške Kopitovića, potom i golmana Petrovića, najbolje se snašao Kajtazi 8:1. Brzo je uzvratio Čukarički, sada preko Rakonjca, koji je lako savladao protivničkog golmana sa 14 metara – 9:1. Do kraja je još pogodio i Kajević, za dvocifreni broj golova u mreži borbenog, ali daleko slabijeg rivala – 10:1.

Čukarički će tokom priprema u Sloveniji odigrati još četiri kontrolna meča, dva 29. juna, protiv B tima moskovskog Dinama i rumunske Astre, te dva 2. jula, protiv rumunskog Voluntarija i još jednog rivala čija se potvrda čeka. Sezona će za belo-crne početi mečevima prvog kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, 11. jula će na Banovom brdu gostovati jermenski Banants.

Komentari (0)

Napiši Komentar