VESTI FK Čukarički

Čukarički ubedljiv protiv Proletera, Brđani se učvrstili na trećem mestu-OgnjenMudrinski,StefanŠapić-

Čukarički ubedljiv protiv Proletera, Brđani se učvrstili na trećem mestu

Čukarički – Proleter 3:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Mudrinski u 6, 2:0 – Mudrinski u 36, 3:0 – Šapić u 79. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 300. Sudija: Petar Piper. Pomoćnici: Nenad Kurčubić i Slobodan Pavlović. Žuti kartoni: Birmančević (Čukarički), Jokić (Proleter).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Docić, Mudrinski (od 72. Tedić), Birmančević (od 62. Luković), Kopitović, Ovusu, Puškarić, Stojanović (od 82. Šarić), Bogosavac, Šapić, Kovač.

PROLETER: Vesić, Mitrović, Lambulić, Plavšić, Čović, Novaković (od 65. Stamenić, od 85. Ćuković), Čolović, Bempah (od 56. Jokić), Tanasin, Jablan, Vujaklija.

Čukarički je ostvario drugu uzastopnu pobedu u plej-ofu, posle Napretka na Banovom brdu belo-crni su slavili protiv Proletera sa 3:0, uz dva pogotka Ognjena Mudrinskog i jedan Stefana Šapića. Brđani su se na ovaj način učvrstili na trećoj poziciji, dva kola pre kraja šampionata.

Čukarički je krenuo u ofanzivu od starta meča. Već u trećem minutu najbolji strelac belo-crnih ove sezone, Ognjen Mudrinski, imao je šansu, sa 14 metara zahvatio je volej udarac, ali je šutirao preko gola Vesića.

Ipak, tri minuta kasnije centarfor Brđana nije pogrešio. Kontru je pokrenuo Ovusu, koji je dodao do Kovača, ovaj je odmah prosledio ka Mudrinskom, a napadač Čukaričkog je šutirao sa 18 metara filigranski precizno, golman Proletera nije imao šanse – 1:0. Već u devetom minutu Čukarički je mogao sa duplira prednost, ponovo je u glavnoj ulozi bio Mudrinski. Ovoga puta je Ovusu maestralno prošao po levoj strani, ušao je u šesnaesterac i potom uposlio napadača belo-crnih, ali je Mudrinski sa četiri metra pogodio stativu.

Na novu šansu se čekalo do 36. minuta. Pogađate, ponovo je u glavnoj ulozi bio Mudrinski. Napadač Čukaričkog je na desnoj strani imao slobodnog Birmančevića, ali je prosledio loptu u šesnaesterac ka Stojanoviću, ovaj je odmah uputio povratni pas, a Mudrinski je reagovao na sličan način kao kod prvog gola, ovoga puta sa 17 metara, ponovo je bio vrlo precizan – 2:0.

U 38. minutu sjajnu šansu imao je Proleter, sa ivice šesnaesterca je šutirao Novaković, pogodio je prečku, lopta se odbila do Čovića, koji je sa deset metara gađao i pogodio stativu. Imao je Čukarički mnogo sreće u tim trenucima. U 44. minutu još jedna dobra prilika za domaće, Birmančević je prošao po desnoj strani, odlično poslužio Puškarića, ali je na ovom meču desni bek Brđana loše šutirao. Samo minut kasnije, na jednu odbijenu loptu na 15 metara natrčao je Birmančević, ali je lopta posle njegovog šuta otišla visoko preko Vesićevog gola.

Isti igrač je imao i prvu priliku u nastavku meča, u 50. minutu Birmančević je šutirao sa 20 metara, ali je Vesić zaustavio taj udarac. Tek u 69. minutu nova prilika, Ovusu je oteo loptu Jokiću, dodao do Lukovića, koji je sa 17 metara loše šutirao po zemlji, daleko od gola Proletera.

Istakao se u 73. minutu golman Čukaričkog Nemanja Stevanović, koji je skinuo zicer Čoviću, šutirao je napadač Proletera sa sedam metara, ali ga je čuvar mreže domaćih „pročitao“. U 80. minutu Čukarički je rešio pitanje pobednika. Posle kornera Docića intervenisala je odbrana gostiju, lopta se odbila ponovo do kapitena Čukaričkog, koji je odlično centrirao, a na drugoj stativi Šapić je bio spretan, te je matirao Vesića – 3:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar