VESTI FK Čukarički

Čukarički ubedljiv protiv Spartaka za povratak na četvrto mesto--

Čukarički ubedljiv protiv Spartaka za povratak na četvrto mesto

Čukarički – Spartak 4:1 (3:0)

Strelci: 1:0 – Birmančević u 20, 2:0 – Tedić u 32, 3:0 – Docić iz jedanaesterca u 36, 3:1 – Denković u 66, 4:1 – Šapić u 72. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Bojan Banović. Žuti kartoni: Birmančević, Vidosavljević, Ostojić, Ortiz (Čukarički).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Tedić (od 80. Mićin), Vidosavljević (od 71. Endijae), Kamenović, Kajević, Ćirković, Ostojić, Šapić, Kovač (od 85. Ortiz), Birmančević.

SPARTAK: Dujmović, Jočić, Tekijaški, Srećković (od 45+1. Jovanović), Milošević, Vidaković, Denković, Dunđerski (od 46. Šormaz), Tufegdžić, Marčić, Otašević.

Čukarički je odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni, zabeležio je pobedu protiv Spartaka, šestu u nizu u Super ligi protiv ovog rivala – 4:1. Brđani su se na taj način, makar na jedan dan, vratili na četvrto mesto, iznad TSC-a.

Prvo uzbuđenje na utakmici i odmah gol. Kajević je poveo kontranapad sa svoje polovine, pokušali su na sredini terena gostujući fudbaleri da ga fauliraju, kad nisu uspeli on je prosledio loptu ka Kovaču, koji nije oklevao, uposlio je Birmančevića, a momak koji je u četvrtak proslavio 22. rođendan preciznim udarcem sa 14 metara savladao je Dujmovića – 1:0.

U 27. minutu lepa akcija Brđana, poslao je Šapić dubinsku loptu ka Birmančeviću, koji je umakao odbrani Subotičana, pokušao je da pored istrčalog dujmovića uposli tada već usamljenog Vidosavljevića, ali je golman Spartaka uspeo da interveniše. Tek u 31. minutu Subotičani su zapretili, bila je to sjajna šansa, Srećković je sa desne strane centrirao, a Denković je glavom sa šest metara prebacio gol.

Kazna je brzo stigla, samo minut kasnije. Birmančević je primio loptu na levoj strani, centrirao je, a Tedić je maestralno reagovao, iz teške pozicije glavom je pogodio gol Spartaka – 2:0. U 36. minutu jedanaesterac za Brđane, posle starta Srećkovića na Vidosavljeviću. Sedmi put ove sezone kapiten Docić je bio precizan sa bele tačke, iako je Dujmović pogodio stranu to mu nije pomoglo – 3:0.

U 42. minutu dobra šansa za Subotičane, ali je Šapić u poslednji čas uklizao i izblokirao udarac Srećkovića, pa je Petrović potom samo pokupio loptu. Dva minuta kasnije opasan kontranapad gostiju preko Marčića, koji je šutirao sa 25 metara, bio je za malo neprecizan. Sjajnu solo akciju imao je Vidosavljević u 45. minutu, sa dva driblinga „promešao“ je odbranu rivala, ali je potom sa 16 metara šutirao pravo u Dujmovića.

U nastavku, priv je zapretio Birmančević, čiji je udarac u 53. minutu Dujmović uz dosta muke odbranio. Pokušao je i Docić minut kasnije, kapiten belo-crnih je šutirao iz velike udaljenosti metar iznad gola Spartaka. Na isti način uzvratio je Marčić u 55. minutu, ali je i on bio neprecizan.

Fantastičnu priliku u 61. minutu imao je Vidosavljević, posle idealnog pasa Docića, ali je najmlađi igrač Čukaričkog bio neprecizan sa 15 metara. Još bolja šansa za domaće u 64. minutu, Docić je idealno centrirao iz kornera, ali je Kajević neometan loše zahvatio loptu sa tri metra, pa je šutirao pored gola Spartaka.

Promašaje belo-crnih Subotičani su znali da kazne, u 66. minutu Vidaković je odlično uposlio Denkovića, koji je pobegao Šapiću i potom je preciznim udarcem savladao Petrovića – 3:1. Ipak, vrlo brzo je Čukarički digao nivo ozbiljnosti, pa je postigao i četvrti pogodak. Ćirković je u 72. minutu ostao usamljen na ivici šesnaesterca, uputio je odličan centaršut ka Šapiću, a najviši igrač na terenu glavom je lako matirao Dujmovića – 4:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar