VESTI FK Čukarički

Čukarički ubedljivo do pobede protiv Kolubare na Banovom brdu--

Čukarički ubedljivo do pobede protiv Kolubare na Banovom brdu

Čukarički – Kolubara 5:0 (3:0)

Strelci: 1:0 – Jovanović u 13, 2:0 – Kajević u 31, 3:0 – Janković u 43, 4:0 – Rakonjac u 83, 5:0 Endijae u 85. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Milanović. Pomoćnici: Jovan Grujić i Oliver Petrović. Žuti kartoni: Janković (Čukarički), Radovanović, Đurić, Lončar, Stojanović (Kolubara).

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Jovanović (od 46. Rakonjac), Tanasijević, Kajević (od 63. K. Belić), Mijailović (od 63. Lukić), Šapić, A. Janković (od 58. Savić), Endijae, Kovač, Roganović (od 71. Tošić).

KOLUBARA: Stanivuković, N. Janković, Radovanović (od 46. Kočović), Stojanović, Lončar (od 60. Petronijević), Đokić, Marjanović, Mladenović (od 60. Tumbas), Nikolić, Đurić (od 77. Simić), Đuranović.

Čukarički je u jednoj od najboljih partija ove sezone slavio protiv Kolubare, kojoj se revanširao za prvi ovosezonski poraz u Lazarevcu. Brđani su već u prvom poluvremenu, pogocima Jovanovića, Kajevića i Jankovića obezbedili veliku prednost, koju su u finišu susreta dodatno uvećali, kad su pogodili Rakonjac i Endijae – 5:0.

Odlično je Čukarički ušao u meč, baš kao što je to bio slučaj u Gornjem Milanovcu protiv Metalca. Već u drugom minutu Endijae je imao vrlo dobru priliku, šutirao je sa 14 metara, ali ga je bivši igrač Čukaričkog Đurić u poslednji čas izblokirao. Imala je Kolubara priliku u osmom minutu, posle greške Tanasijevića, koji je ispucao loptu samo do Đuranovića, ovaj se izborio za poziciju i iz okreta šutirao, ali pored Petrovićevog gola.

Koji minut kasnije Janković je iznudio prekršaj i žuti karton Radovanovića, iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane Roganović je snažno šutirao, ali je Stanivuković izboksovao loptu. Brđani su poveli u 13. minutu. Presekli su domaći napad Kolubare na njihovoj polovini, Kovač je odlično potom proigrao povratnika u startnu postavu Čukaričkog Đorđa Jovanovića, a najbolji strelac tima je spoljnom prelepo savladao Stanivukovića – 1:0.

Nastavili su domaći sa napadima i inicijativom, pa je Endijae u 19. minutu imao priliku, iz teške pozicije vrhom kopačke je zahvatio loptu, a golman Lazarevčana je uspeo da izbije loptu u korner. Jedan od najlepših momenata meča viđen je u 25. minutu, Jovanović je grudima primio loptu u protivničkom šesnaestercu, potom odložio loptu do Kajevića, a ovaj je topovski šutirao sa 18 metara, nije imao sreće, pogodio je rogalj gola Kolubare, lopta se odbila do Jovanovića, koji je potom šutirao preko gola.

Ipak, u 31. minutu belo-crni su duplirali prednost. Ponovo je Jovanović bio u centru pažnje, izborio se za poziciju i šutirao sa deset metara, Stanivuković je kratko odbio loptu, a na pravo mestu našao se Kajević, koji je lako ubacio loptu u tada već praznu protivničku mrežu – 2:0. Imao je Čukarički inicijativu do kraja poluvremena, pa su postigli još jedan pogodak. Kajević je maestralno proigrao Jankovića, koji je iskosa sa desne strane pobegao čuvarima i potom preciznim udarcem savladao Stanivukovića – 3:0.

U prvom minutu nadoknade Kolubara je opasno zapretila, Đuranović je snažno šutirao sa 25 metara, ali zamalo pored Petrovićevog gola. Nije želeo šef struke Čukaričkog Saša Ilić ništa da rizikuje, pa je na poluvremenu zamenio Jovanovića, koji se nedavno oporavio od korone, a u igru je poslao Rakonjca. Nedugo potom, iz igre je izvukao i Mijailovića, koji je na jedan žuti karton od suspeznije, kao i iskusnog Kajevića, dok je između ostalih šansu dobio i debitant Kristijan Belić.

Ritam meča je prilično opao, imao je Čukarički dve dobre prilike, ali oba puta je pomoćni sudija podizao zastavicu signalizirajući ofsajd pozicije. U 67. minutu Roganović je odlično izveo korner, a Rakonjac je glavom šutirao pored gola Kolubare. Tek u 81. minutu gosti su opasnije zapretili, Đuranović je šutirao sa 18 metara, ali preslabo za Petrovića.

Dva minuta kasnije Čukarički je postigao i četvrti gol. Kristijan Belić je sjajno uklizao na polovini terena, Lukić je maestralno usposlio Rakonjca, koji je rutinski savladao Stanivukovića – 4:0. U 85. minutu pukla je i petarda, Savić je primio loptu iskosa sa leve strane u protivničkom šesnaestercu, uputio je loptu u peterac rivala, a tamo je Endijae iskoristio lošiju intervenciju gostiju i lako je pogodio mrežu – 5:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar