VESTI FK Čukarički

ČUKARIČKI – VOJVODINA 2:1 (1:0)-AsmirKajević,NemanjaMilojević-

ČUKARIČKI – VOJVODINA 2:1 (1:0)

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su na svom terenu Vojvodinu sa 2:1 u 16. kolu Superlige Srbije. Golove u trijumfu Čuke postigli su Nemanja Milojević u 15. minutu i Asmir Kajević u 56, dok je strelac jedinog pogotka za goste bio Stefan Mihajlović u 75.

Prvo poluvreme donelo je dinamičnu igru s obe strane, uz nešto veću inicijativu domaćeg tima. Čukarički je u četvrtom minutu imao prvu priliku preko Petra Mićina, ali je Emil Rockov odbranio njegov udarac. Samo dva minuta kasnije pokušao je i Samjuel Ovusu, ali je šutirao pravo u Rockova. Vojvodina je u osmom minutu došao prve prilike. Stefan Mihajlović izašao je sam ispred Nemanje Belića, ali je naš golman odlično intervenisao i sačuvao svoj gol. 

Čukarički je poveo u 15. minutu posle dobre akcije i preciznog udarca Nemanje Milojevića iz prve sa 17 metara nakon dodavanja Mićina. U 21. minutu oprobao se i kapiten Nikola Drinčić iz slobodnog udarca sa 25 metara levo iskosa, ali je Rockov još jednom dobro intervenisao. Minut kasnije umalo je stigla kazna za propuštene prilike. 

Nemanja Subotić je dobrim dodavanjem ka Mihajloviću izbacio odbranu Čukaričkog, ali je Belić u situaciji "jedan na jedan" vrhunski intervenisao i sprečio Vojvodinu da dodje do izjednačenja. Gosti su se u nastavku prvog dela oslobodili inicijative Čukaričkog, ali pored šuta Damira Kojašević u 36, nisu ozbiljnije ugrozili gol Belića. Vojvodina je od 41. minuta ostala sa igračem manje, pošto je Saničanin dobio drugi žuti karton nakon faula nad Milojevićem desno iskosa na samoj ivici kaznenog prostora. Marko Docić se potom oprobao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo preko gola. 

Agresivno je Čukarički počeo drugo poluvreme, a prvu priliku stvorio je u 50. minutu kada je Mićin kroz sredinu proigrao Asmira Kajevića, ali je njegov šut sa 15 metara završio preko gola. Posle sjajne akcije u 56. minutu, Čukarički je poveo sa 2:0. Dugo je trajala akcija domaće ekipe, da bi na kraju Mićin sa levog boka proigrao Kajevića u petercu, a ovaj je loptu ćušnuo u mrežu Vojvodine. 

Imao je naš tim u potpunosti inicijativu u nastavku susreta, Milojević u 63. imao solidan pokušaj posle centaršuta Petra Jovanovića s desne strane, ali je lopta otišla malo pred gola. 

Vojvodina je ipak u 75. minutu uspela da dodje do gola i to posle jedine dobre akcije u drugom delu meča. Ivan Lakićević probio je po desnoj strani, te loptu poslao u šesnaesterac gde je Mihajlović zakačio i prosledio u mrežu Belića. Nedoumice oko pitanja pobednika mogao je u 78. minutu da reši Petar Bojić, ali je Rockov odbranio njegov šut sa oko 10 metara levo iskosa. 

Čuka deli četvrto mesto na tabeli Super lige sa 28 bodova, a u narednom kolu za dve nedelje gostovaće u Kruševcu ekipi Napretka. 

Čukarički: Belić, Docić, Drinčić (od 72. I. Jovanović), Kajević (56. minut), Kopitović, Mićin, Ovusu (od 69. Bojić), Milojević (15. minut), Puškarić, P. Jovanović (od 72. Radić), Bogosavac. 

Vojvodina: Rockov, Saničanin (crveni 41.), Kojašević, Lakićević, Subotić (od 71. Kalezić), Antić, Vukasović, Jovančić, Veselinović, Avramovski (od 61. Mesarović), Mihajlović (75. minut (od 76. Jovanović)). 

Komentari (0)

Napiši Komentar