VESTI FK Čukarički

Čukin Senegalac Ibrahima Endijae pred finale Kupa Afričkih nacija: Uvek teško protiv Egipta, nadam se tituli mojih sunarodnika-IbrahimaNdiaye-

Čukin Senegalac Ibrahima Endijae pred finale Kupa Afričkih nacija: Uvek teško protiv Egipta, nadam se tituli mojih sunarodnika

Tokom priprema Čukaričkog u Turskoj za jednog igrača Kup Afričkih nacija bio je u centru pažnje. Naravno, radi se o Ibrahimi Endijaeu, momku koji je rođen 6. decembra u Dakaru. Ofanzivni vezista belo-crnih emotivno je proživljavao utakmice svojih sunarodnika, uz tvrdnju da Senegal ima najkvalitetniji sastav na kontinentalnom šampionatu.

Gledao sam sastav Senegala, upoređivao sa ostalim reprezentacijama. Prvi smo od svih afričkih selekcija na rang listi FIFA, sigurno i najkvalitetniji tim po pojedincima na ovogodišnjem prvenstvu. Naši reprezentativci igraju u velikim svetskim klubovima, uglavnom u Evropi. Egipat individulano nije na tom nivou, ali biće veoma teško u finalu protiv njih, baš kao što je to i uvek slučaj u duelima ove dve selekcije – istakao je Endijae, koji je za Čukarički odigrao 60 mečeva, postigao je 13 golova.

Istakao je Endijae da je Senegal favorit na papiru, ali da to nema mnogo značaja u duelima koji odlučuju o trofeju.

Dobro se sećam finala prethodnog Kupa Aftričkih nacija, u kojem je takođe igrao Senegal. I tada je moja reprezentacija bila favorit protiv Alžira, ali smo primili gol u prvom minutu i na kraju smo izgubili sa tih 1:0. Zbog toga je vrlo teško reći šta su prednosti Senegala, a koje bi to bile prednosti egipatske selekcije.

Endijae je imao želju da Senegal u finalu izbegne Kamerun, objasnio je i zbog čega.

Uvek je teško igrati protiv tima koji je organizator prvenstva, iz mnogo razloga. Pre svega, taj tim ima veliku podršku navijača, a to je u fudbalskoj igri od ogromnog značaja. Takođe, imali bi priliku da urade isto što su učinili pre duela sa Komorskim ostrvima, da kažu da su naši najbolji igrali zaraženi korona virusom, a to bi onda bilo izuzetno teško za nas. Zbog toga sam u polufinalu i navijao za Egipat, koji je srećno prošao na penale.

Na kraju, Ibrahima Endijae je objasnio gde će i na koji način pratiti utakmicu.

Gledaću kod kuće, ujedno ću biti konstantno na telefonskoj vezi sa mojom porodicom. To radim od početka Kupa Afričkih nacija, nema potrebe da sad bilo šta menjam – poručio je Endijae.

Komentari (0)

Napiši Komentar