VESTI FK Čukarički

Darko Puškarić: Za meč protiv Zvezde nije potrebna posebna motivacija-DarkoPuškarić-

Darko Puškarić: Za meč protiv Zvezde nije potrebna posebna motivacija

Čukarički ima veoma mladu ekipu, jednu od najmlađih u Super ligi. Ali, bez nekoliko iskusnijih igrača teško da bi bio tu gde jeste, a trenutno je u vrhu tabele, na trećem mestu, iza Crvene zvezde i niškog Radničkog.

Upravo protiv ova dva rivala će Čukarički igrati sledeće dve utakmice, najpre u subotu (20,30 časova) protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“, potom narednog vikenda na Banovom brdu sa Radničkim.

Trenutno je među belo-crnima igrač sa najvećim iskustvom Darko Puškarić, koji iza sebe ima pregršt superligaških mečeva, nosio je sa velikim uspehom i dresove Vojvodine i Spartaka. Meč protiv Proletera je propustio zbog visoke temperature, ali je spreman za gostovanje šampionu.

- Oporavio sam se, treniram cele nedelje. Prošlu utakmicu sam preskočio, mnogo teže mi je bilo da gledam svoju ekipu preko TV ekrana. Bila je to zahtevna utakmica, tekve su sve od početka sezone, svaka je igrana na taj način, sa protivnicima koji su se uglavnom branili. Najbitnije da smo pobedili i da naš tim polako dobija pobednički mentalitet. Svi mečevi osim protiv Rada nisu bili ubedljivi, a po igri smo možda zaslužili i više od postignutog. Takođe, raduje da opet nismo primili gol – rekao je Darko Puškarić, koji je od leta 2017. član Čukaričkog.

Kako se snašao mladi Šapić, primao je čestitke posle meča?

- Bio mu je to praktično debi na zvaničnoj utakmici, ali on je sa nama duži vremenski period. I ne samo on, nego mogu da govorim u množini o mlađim momcima. Vredno treniraju, da nemaju kvalitet ne bi ni bili u Čukaričkom. Svi oni imaju ogroman potencijal, uz dobar rad to mogu da pretoče u kvalitet i da budu budućnost kluba – pohvalio je najmlađe saigrače Puškarić.

Sada sledi duel protiv Crvene zvezde. Jedan od onih koje igrači najviše vole, u kojem ih ime protivnika dodatno motiviše.

- Svaka utakmica je bitka za sebe, ali činjenica je da svojim imenom, tradicijom i ostalim kvalitetima klub kao što je Crvena zvezda tera na dodatnu motivaciju. Svakom igraču je lepše da igra pred 30.000 nego pred 2.000 ljudi. Nije potrebna neka posebna priprema, to je psihologija sporta, iz tog ugla nam prija gostovanje Zvezdi. Treba biti psihološki spreman, a mislim da mi to jesmo, rezultati nam daju za pravo da se nadamo povoljnom ishodu. A to bi bilo sve osim poraza – konkretan je bio Puškarić.

Mnogo se priča o Zvezdinim evropskim rezultatima i rotacijama trenera Vladana Milojevića, ali iskusni Puškarić nije želeo da razmišlja na taj način.

- Crvena zvezda ima dva podjednako kvalitetna tima. Uz to, možda i najkvalitetniju ekipu u poslednjih deset godina. Igraju takmičarski fudbal, rezultati u Evropi govore sami za sebe... Uopšte, činjenica je da su Zvezda i Partizan dva najbolja tima u ligi, ali igranje u Evropi i njima donosi dodatnu motivaciju. Možda umor može da ih malo sputa, te neku utakmicu kiksnu, većina ekipa i ide na taj faktor – rekao je Puškarić, koji potom nastavlja:

- Opet, imaju veliki fond podjednako kvalitetnih igrača. Sve su to pretpostavke ko će istrčati na teren. Opuštanje im neće dozvoliti njihov stručni štab. Mi ne treba da se obaziremo na te stvari, već da gledamo sebe.

Pomenuli ste da su se prethodni rivali protiv Čukaričkog uglavnom branili. Protiv Crvene zvezde u gostima će biti verovatno drugačija slika.

- Biće svakako drugačiji pristup u odnosu na ostale mečeve. Morate da znate da ako protivnik ima kvalitet, a Zvezda ga ima, nekad vam ne dozvoli da razvijete svoj način igre, pa oni preuzmu kontrolu. Biće velika borba na terenu, nećemo ni mi igrati kao protiv svih ostalih, ali ne bi trebalo ni da se mnogo povučemo, to bi moglo da ima kontraefekat. Treba naći neki balans između onoga što smo igrali do sada i onoga što treba da prikažemo za dobar rezultat protiv Crvene zvezde.

Crveno-beli imaju odličan izbor u napadu, neće biti lako odbrani Čukaričkog.

- Ne bih nikoga od pojedinaca izdvajao, kao što sam već rekao imaju dve podjednako dobre ekipe, svejedno je koga će izvesti na teren. Igrači koji nisu toliko igrali će biti još motivisaniji, može to da bude otežavajuća okolnost – upozorio je Puškarić.

Komentari (0)

Napiši Komentar