VESTI FK Čukarički

Docić: Uželeli smo se fudbala, malo se svima život promenio u prethodna dva meseca-MarkoDocić-

Docić: Uželeli smo se fudbala, malo se svima život promenio u prethodna dva meseca

Fudbaleri Čukaričkog u ponedeljak su odradili prvi trening posle pauze zbog pandemije virusa, a u utorak na programu su bila dva treninga. Na Banovom brdu vode računa o svim merama opreza koje je propisala Vlada Republike Srbije, ali su naravno treninzi samim tim ograničeni. Kapiten Marko Docić priznao je da će igračima biti čudno na početku priprema za nastavak sezone.

- Sigurno da je nemoguće igrati fudbal bez kontakta, teško da će se to desiti. Treninzi su nam svakako nedostajalo. Kad godinama radite jednu stvar i kad postoji adrenalin u vama, pa prekinete to na dva meseca, malo vam se i život promeni. Možete da gledate na neke stvari sa druge, šire strane – istakao je Docić, koji je potom dodao:

- Naravno da ćemo na početku raditi po grupama, ali se nadamo da ćemo uskoro moći da normalno sprovodimo treninge, kad što je to bilo i pre virusa. Treneri su već napravili plan i program rada, radujemo se povratku na teren i da napokon osetimo loptu.

Posle gotovo dvomesečne pauze rizik od eventualnih povreda je svakako veći, ali je Docić istakao da se mnogo radilo na prevenciji.

- U prethodnom periodu smo najviše radili na tome. To je bio akcenat na vežbama koje smo radili kod kuće. Ovaj period su takođe neki igrači iskoristili da se oporave od povreda. Sada su svi zdravi, orni i spremni za nastavak prvenstva.

Docić je ponovio reči trenera Aleksandra Veselinovića, koji je istakao da se zalaže da se odigraju svi mečevi u Super ligi, kao što je to bilo i planirano pre početka prvenstva.

- Najpoštenije bi bilo da se odigraju svi mečevi do kraja i da teren bude jedino merilo pri rangiranju timova. U tom slučaju, ako se budu igrala preostala četiri kola, kao i plej-of, biće vrlo zanimljivo, pre svega u borbi za Evropu i opstanak. Svaki meč bi u tom slučaju bio od ogromne važnosti. Naravno, ne odričemo se ambicija ni u Kupu Srbije, gde smo trenutno u četvrtfinalu – naglasio je Docić.

Komentari (0)

Napiši Komentar