VESTI FK Čukarički

Đorđe Petrović: Hvala svima u klubu, predivan osećaj je debitovati za Čukarički-ĐorđePetrović-

Đorđe Petrović: Hvala svima u klubu, predivan osećaj je debitovati za Čukarički

Meč protiv Mladosti golman Đorđe Petrović će dugo pamtiti. Debitovao je za prvi tim Čukaričkog, sačuvao je svoju mrežu, a na kraju su belo-crni slavili šesti trijumf u osam mečeva ove sezone u Super ligi. Petrović je treći igrač Brđana koji je ove sezone debitovao u elitnom takmičenju, posle Bojice Nikčevića i Stefana Cvetkovića.

- Još u ponedeljak sam saznao da ću stati na gol protiv Mladosti, odmah sam se upitao „kako i šta sad“. Izgledalo mi je kao da se sve dogodilo preko noći, osećaj je bio zaista divan – kazao je na početku razgovora Đorđe Petrović, mladi golman Čukaričkog.

Naravno, daleko od toga da je Petrovićev debi došao „preko noći“. Ovaj momak je jedan od projekata kluba, u koji je stigao sa nepunih 15 godina, a prošao je sve mlađe kategorije Brđana, počevši od mlađih kadeta.

- Došao sam na Banovo brdo još 2014. godine. Najpre na probu, dok je direktor Omladinske škole još bio Zoran Popović. Prethodno sam branio za „Presing“ u Požarevcu i matični Rudar iz Kostolca, gradu u kojem sam i rođen. Nisam odmah stao na gol, ali sam uvek voleo da branim. Uostalom, i moj otac je bio golman. „Presing“ nema kategorije posle pionirske, te sam došao u Beograd, najpre u školu golmana „B1“, potom na probu u Čukarički... Mnogo mi je značilo to što sam prošle godine branio za IMT na pozajmici, ujedno sve vreme trenirao sa prvim timom na Banovom brdu. Sada sam dobio šansu protiv Mladosti, nadam se da će tako biti i ubuduće.

Činjenica je da Petrović nije imao mnogo posla protiv Lučanaca, a zasluge za to po njegovim rečima idu saigračima.

- Odradili su veliki deo posla, zatvorili u većini slučajeva prilaze našem golu. Imamo dosta iskusnih igrača, sa mnogo superligaških mečeva u nogama. Tokom meča su me bodrili, često pričali sa mnom, sugerisali šta treba da radim.

Petrović je posebnu zahvalnost istakao šefu struke Veselinoviću, ali i treneru golmana Oliveru Kovačeviću, kao i iskusnijem kolegi Nemanji Beliću.

- Prijale su mi reči šefa struke na konferenciji za novinare posle meča protiv Mladosti, zaista je bilo lepo čuti sve to. Oliver Kovačević mi je samo kazao da ostanem miran, da ne izmišljam mnogo, da budem sto odsto u utakmici. Belić takođe, a ukazao mi je i na neke igrače iz Lučana, igrao je dosta mečeva protiv njih, zna kako se kreću i šta rade u određenim situacijama.

Petrović je prezodovoljan učinkom ekipe u dosadašnjem toku Super lige, posle osam odigranih mečeva Čukarički ima šest pobeda i po jedan remi i poraz.

- U vrhu smo tabele, cilj nam je da tu i ostanemo, da budemo među četiri najbolja tima i da ponovo izborimo plasman u Evropu. Naravno da smo zadovoljni, mlada smo ekipa, sa novim šefom struke, ali brzo smo pohvatali sve njegove zahteve. Negde je možda moglo i bolje, ali za sada je sve kako treba. U sredu počinjemo i takmičenje u Kupu, protiv komšija iz Žarkova. Oni igraju vrlo dobro ove sezone, u vrhu su tabele u Prvoj ligi Srbije, vrlo su agresivna i trkčački pre svega potkovana ekipa. Neće biti lako – upozorio je Petrović.

Komentari (0)

Napiši Komentar