VESTI FK Čukarički

Đorđe Petrović najviše puta sačuvao mrežu u Super ligi: Zasluge idu čitavom timu-ĐorđePetrović-

Đorđe Petrović najviše puta sačuvao mrežu u Super ligi: Zasluge idu čitavom timu

Đorđe Petrović je sačuvao mirnu mrežu u duelu protiv TSC-a, u ne preterano zanimljivoj utakmici ukrotio je sve pokušaje gostujućih fudbalera, pa je sa razlogom proglašen za najboljeg pojedinca derbi meča 31. kola Super lige Srbije.

Na taj način golman Čukaričkog je po 17. put u sezoni ostao nesavladan, što je najbolji učinak u sezoni. Iza Petrovića su čuvar mreže Crvene zvezde (16 puta nesavladan), Aleksandar Popović iz Partizana (12), Nenad Filipović iz TSC-a (12), Goran Vukliš iz Vojvodine (10), Borivoje Ristić iz niškog Radničkog (9)...

- Zaista lep podatak. Iskreno, do polusezone uopšte nisam obraćao pažnju na to, niti sam brojao koliko puta je mreža ostala mirna. Kako je sezona odmicala, sebi sam postavio cilj da to bude 20. Sada smo kao ekipa sačuvali mrežu 18 puta, računajući i utakmicu kad je Belić branio u Inđiji. Blizu smo te brojke od 20, a ko zna, možda ona bude i veća – kazao je Đorđe Petrović, čuvar mreže Čukaričkog, koji je potom dodao:

- Na kraju se te zasluge pripisuju meni, ali je to uspeh čitave ekipe. U više od polovine odigranih susreta nismo primili gol, a to samo govori o tome koliko dobro igramo defanzivno. Naravno, i u ostalim linijama tima je sve kako treba, zbog toga smo i trenutno na poziciji koja vodi u Evropu.

Čukarički i TSC su odigrali „šahovsku“ partiju na Banovom brdu, u kojoj nije bilo mnogo prilika.

- Moram da priznam da je utakmica bila pomalo dosadna. Jesmo bolje otvorili utakmicu, pogodili stativu, ali su posle i gosti pretili. Lukić je pogodio prečku, „skinuo“ sam zicer Banjcu, ipak je bilo posla. TSc je takođe odličan tim, vidi se da ih je bivši selektor Krstajić odlično postavio, nismo mogli tako lako da ih probijemo. Na kraju, nismo bili nezadovoljni bodom, iako Čukarički uvek ide na pobedu, ko god da je sa druge strane terena – priznao je Petrović.

Posle dužeg vremena igrači Čukaričkog dobili su dva slobodna dana, pred dva vezana gostovanja. Brđani će najpre u nedelju (13 časova) igrati u Novom Pazaru, a u sledećoj rundi idu na noge Voždovcu.

- Do kraja sezone uglavnom igramo protiv ekipa koje se bore za opstanak, između ostalog i sa Novim Pazarom i Voždovcem. Ispada da krojimo borbu za donji deo tabele, ali naši ciljevi se znaju. Na nama je da što pre overimo plasman u Evropu, da se do kraja borimo za treće mesto i da pokušamo da oborimo klupske rekorde. Bilo bi zaista lepo da ova generacija bude najbolja u istoriji Čukaričkog u Super ligi po broju osvojenih bodova i postignutih golova, a nismo daleko od toga.

Petrović ipak očekuje veoma težak zadatak u Novom Pazaru.

- Već smo ih jednom pobedili ove sezone u gostima, ali sasvim drugačiji je momenat sada, a i to je bila utakmica u Kupu Srbije. Oni su prava domaćinska ekipa, pobedili su nedavno upravo ekipu TSC-a, dobili na svom terenu Vojvodinu, Partizan... Niko se tamo nije naigrao fudbala, u borbi su za opstanak, neće biti lako. Ali, pre svega gledamo sebe, cilj je pobeda, ne samo u tom, već u svakom narednom duelu do kraja sezone – poručio je Petrović.

Može li mreža i u Novom Pazaru da ostane netaknuta.

- Kao kad sam pričao o zaslugama za prethodne utakmice, tako važi i za naredne susrete, pa i taj u Pazaru. Ne zavisi samo od mene, već od čitavog tima. Trudićemo se da u svim linijama tima funkcionišemo kako treba, samo na taj način možemo do trijumfa.

Petrović nije prošao zimske pripreme sa klubom, s obzirom da je bio na turneji sa reprezentacijom u Srednjoj Americi.

- Bio sam tada pošteđen treninga Olivera Kovačevića, ali moram da priznam da je posle sve nadoknadio. Vredeo je svaki trening, sad zaista uživamo na terenu.

Prethodnih meseci bilo je mnogo interesovanja za Đorđa Petrovića, ali on je istakao da bi želeo da igra Evropu sa Čukaričkim.

- Prija interesovanje, malo sam i sazreo u međuvremenu. Ali, informacije iz novina me ne dotiču, samo su motiv više da radim. Voleo bih da sa Čukaričkim izborimo Evropu i da odigram te mečeve, koji uvek uđu u istoriju kluba – napomenuo je Petrović.

Petrović je bio mladi reprezentativac Srbije, branio je na turneji za reprezentaciju u januaru, prethodno je bio i u sastavu A tima u duelu Lige nacija protiv Rusije.

- Prerastao sam mladu reprezentaciju, ali i u narednoj generaciji ima odličnih golmana. Reprezentacija je ono što dođe kao nagrada, čast je igrati za svoju zemlju. Na meni je da nastavim sa dobrim igrama i sa napretkom u karijeri.

Broj utakmica u kojima golmani nisu savladani:

1. Đorđe Petrović (Čukarički) 17 (29 utakmica)

2. Milan Borjan (Crvena zvezda) 16 (28)

3. Aleksandar Popović (Partizan) 12 (18)

4. Nenad Filipović (TSC) 12 (30)

5. Goran Vukliš (Vojvodina) 10 (17)

6. Borivoje Ristić (Radnički Niš) 9 (26)

7. Damir Kahriman (Rad) 8 (20)

8. Ivan Kostić (Radnik) 8 (28)

9. Filip Dujmović (Spartak) 8 (29)

10. Vladimir Stojković (Partizan) 7 (11)...

Komentari (0)

Napiši Komentar