VESTI FK Čukarički

Đorđe Petrović potpisao za člana MLS lige, Nju Ingland iz Bostona-ĐorđePetrović-

Đorđe Petrović potpisao za člana MLS lige, Nju Ingland iz Bostona

Čukarički je ostvario još jedan vredan inostrani transfer. Đorđe Petrović, čuvar mreže Brđana potpisao je ugovor sa članom MLS lige, ekipom Nju Inglanda iz Bostona, na tri godine. Momak koji je još kao mlađi kadet došao na Banovo brdo prošao je Omladinsku školu belo-crnih, jednu sezonu odradio je i na pozajmici u ekipi IMT-a, u međuvremenu je postao standardni čuvar mreže Čukaričkog. Za Brđane je branio u 86 utakmica, mrežu je netaknutom sačuvao 33 puta.

- Zadovoljni smo ostvarenim poslom, realizovali smo transfer našeg golmana u MLS, jednu od liga koja se najbrže razvija i u kojoj se ulažu velike finansije. Posle Luke Stojanovića ovo je drugi igrač koji je iz Čukaričkog otišao direktno u SAD, što jasno govori da smo otvorili novo tržište za naše fudbalere i da i u MLS ligi imaju poverenje u ono što Čukarički radi – kazao je direktor belo-crnih Vladimir Matijašević, koji je potom dodao:

- Petrović je na Banovom brdu proveo skoro osam godina, za to vreme išao je korak po korak, prošao je Omladinsku školu, odradio pozajmicu u IMT-u, postao standardni čuvar mreže prvog tima, stigao i do reprezentativnog dresa. U dogovoru sa trenerom golmana Oliverom Kovačevićem sve je planski odrađeno. Ujedno smo spremali zamenu Petroviću, Novak Mićović je već pokazao da je pred njim sjajna perspektiva, da klub ne treba da brine za tu poziciju. Tu je naravno i iskusni Nemanja Belić.

Petrović je sa timom iz Bostona potpisao ugovor na tri godine, a po dobijanju radne dozvole trebalo bi da otputuje „preko Bare“.

- Prezadovoljan sam! Dugujem veliku zahvalnost klubu i direktorima. Čukarički je moj tim, ovde sam prilično dugo, a kad sam dolazio teško da sam mogao i da zamislim da će se sve odvijati na ovaj način. Moram da pomenem naravno trenera golmana Olivera Kovačevića, hvala mu što je verovao u mene, što je ubedio ljude iz kluba da imam kvalitet za prvi tim, što su me svi zajedno istpreli... Hvala i mojim kolegama, Nemanji Beliću koji je sve vreme uz mene, ranije je tu bio i Kirovski, koji mi je takođe pomogao tokom razvoja.

Pohvalio je Petrović sistem rada u Čukaričkom, a najpre se našalio.

- Ostavio sam klub na trećem mestu, sa 12 bodova prednosti – kazao je Petrović, koji je potom nastavio u ozbiljnijem tonu:

- Zaista ekipa igra dobro u tekućoj sezoni, a to je zasluga čitavog tima. Čukarički ima sjajnog Novaka Mićovića, koji je velika perspektiva, siguran sam da će me odmeniti na najbolji mogući način. Ima isti razvojni put kao ja, takođe je bio na pozajmici u IMT-u, već je dobijao šansu u prvom timu. Dokazao je da klub može da računa na njega, želim mu svu sreću i da što bolje brani. A ja ću pratiti i njega i Čukarički, biću jedan od najvećih navijača kluba.

Istakao je Petrović da se već raspitao o svom novom klubu, ali i fudbalu i uopšte životu u Sjedinjenim Američkim državama.

- Skupljao sam savete, mnogo toga pozitivnog sam čuo od Aleksandra Sarića, koji je bio trener golmana naše zlatne generacije Orlića, koja je na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta. On je bio zajedno sa Veljkom Paunovićem u SAD-u, objasnio mi je da fudbal tamo napreduje, da se mnogo ulaže. Moj novi klub je prošle sezone bio prvi u regularnom delu, igrao je polufinale konferencije. Boston je lep grad, verovatno i „najevropskiji“ u čitavoj Americi. MLS liga je sve praćenija i van američkog kontinenta. Imam u ugovoru i bonuse, koji će me terati da na svakom meču budem što bolji – zaključio je Đorđe Petrović, novi čuvar mreže Nju Inglanda.

Komentari (0)

Napiši Komentar