VESTI FK Čukarički

Druga pobeda Čukaričkog u istom danu, Danilo Pantić za duplo slavlje-DaniloPantić-

Druga pobeda Čukaričkog u istom danu, Danilo Pantić za duplo slavlje

Čukarički – Krupa 2:1 (0:1)

Strelci: 0:1 – Glišić u 43, 1:1 – Docić u 76. iz jedanaesterca, 2:1 – Pantić u 86. minutu. Stadion: „Švajcarija“. Igrano bez prisustva gledalaca.

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Puškarić (od 88. Drezgić), Šapić, Tošić, Docić, Kovač (od 62. Pantić), Vidosavljević (od 46. Savić), Birmančević, Kajević (od 88. Ergelaš), Rakonjac.

KRUPA: Kolak, S. Nikolić, Makitan (od 46. Karišik), Maksimović, Filipović, Dujaković, Palić, Modić (od 46. L. Nikolić), Mandić, Glišić (od 46. Golubović), Aćimović.

Čukarički je bio ekipa koja je diktirala ritam, lopta je uglavnom u njihovom posedu, iz čega su dolazile i prilike. Ipak, u dva navrata, Birmančević i Kajević su za malo bili kratki posle pasova Docića, odnosno Kovača. Imali su Brđani potom još dve prilike, najpre Rakonjac u 30. minutu, kad je mogao i da uputi povratni pas ka Kovaču, ali se odlučio za šut sa 10-tak metara, bio je neprcizan.

Potom je posle poigravanja golmana Krupe, Čukarički mogao da povede, ali je šut Kovača sa 18 metara odbranio Kolak. U finišu prvog poluvremena Krupa se oslobodila pritiska, imala je i dva pokušaja iz velike udaljenosti, ali tada nije bilo problema za Petrovića. Ipak, u 43. minutu tim iz Republike Srpske je poveo posle lepe akcije, Modić je odlično uočio usamljenog Glišića, koji je sa četiri metra lako ubacio loptu u mrežu. U poslednjim trenucima prvog dela povredio se Vidosavljević, kojeg je zamenio Savić.

U 56. minutu odlična prilika za Brđane, poveo je napad Birmančević, pokušao je najpre Rakonjac, lopta se posle intervencije golmana Kolaka odbila do Kajevića, čiji je udarac završio na stativi. Četiri minuta kasnije mogali su belo-crni do izjednačenja posle šuta Birmančevića, ali je Kolak još jednom intervenisao, a u nastavku akcije gol Brđana poništen je zbog ofsajda.

Od 62. minuta za tim sa Banovog brda zaigrao je po prvi put i Danilo Pantić, koji je odmenio Kovača. Stezao je Čukarički obruč oko gola Krupe, a najbolju priliku za izjednačenje propustio je u 69. minutu, kad je Kajevič izbegao ofsajd zamku, sjajnom fintom je izbacio čuvara iz igre i šutirao, ali je Kolak maestralno intervenisao. Tri minuta kasnije dobar pokušaj Kajevića sa 20-tak metara, ali pravo u golmana Krupe.

I ponovo umalo da promašaji Čukaričkog budu surovo kažnjeni, Blažević je u kontri sjajno proigrao Dujakovića, koji promašio nemoguće, sa 12 metara. Kad već Krupljani nisu kaznili Brđane, jesu oni rivala iz Srpske u sledećem napadu. Savić je iznudio jedanaesterac u 76. minutu, a precizan izvođan, kao i u svakom navratu u prethodnoj sezoni, bio je kapiten Docić – 1:1.

U 81. minutu još jedan dobar prodor Savića, lopta je potom došla do Birmančevića na levoj strani, ali je on šutirao sa ivice šesnaesterca preko gola Krupe. Uzvratio je na sličan način Puzigaća, ali je lopta posle njegovog šuta u 85. minutu završila preko Petrovićevog gola. Samo minut kasnije Čukarički je preokrenuo. Kajević je u svom stilu proigrao Birmančevića, koji je šutirao, lopta se odbila do Pantića, koji je preciznim udarcem doneo trijumf Brđanima – 2:1.

Komentari (1)

  • Dule
    Rođeni ste u isti dan kad i Borac 4. jul 1926.

Napiši Komentar