VESTI FK Čukarički

Dušan Kerkez: Nije toliko bitna igra, već samo rezultat--

Dušan Kerkez: Nije toliko bitna igra, već samo rezultat

Dušan Kerkez, trener Čukaričkog pred duel sa Tventeom, nije skrivao optimizam iako ekipa iz Holandije slovi za favorita.

- Ono što može da raduje jeste da su svi igrači spremni i da povređenih pred ovaj duel nema. Očekuje nas zanimljiva utakmica protiv atraktivnog rivala, to nam je i bio cilj. Imamo svoje šanse, verujem u moju ekipu. Sada smo već ušli u dobar ritam. U dve utakmice uz koncentraciju i sve ostalo, što ide uz naše zahteve, možemo da prođemo u narednu rundu – rekao je Dušan Kerkez, trener Čukaričkog.

Kako se igrači osećaju pred ovako jednu važnu utakmicu?

- Igrači su motivisani na najvišem nivou. Moj zadatak je da im sklonim tremu. Uvek postoji pozitivna trema da se odigra dobro. Ovo su utakmice kada je treneru najlakše da pripreme utakmicu. Zadovoljan sam pripremom i fokusom. Ovo je prava prilika za igrače da se pokažu Evropi i ljudima u Srbiji.

Kažu da Tvente igra najbolje velike utakmice?

- Tvente je tehnički dobro obučena ekipa, takmiči se na visokom novu, brzo igraju, brzo se transformišu iz odbrane u napad. Mogu da naprave problem i većim ekipama od naše. Imaju i oni mane i to moramo da iskoristimo.

Da li će prednost dobiti iskusniji igraču u odnosu na mlađe?

- Ne delim ekipu na starije i mlađe. Igraće najspremniji. Uvek pripremam tim prema mojim igračima, skautiram analiziram i rivala, da ne budemo naivni, ali i da pokušamo da iskoristimo mane.

Koji rezultat priželjkujete, da li je remi dovoljan za slavlje?

- Daćemo sve da pobedimo, moramo da budemo realni i da do kraja budemo u igri za prolaz.

Prekid su im slaba tačka, da li ste vežbali neke akcije?

- Vežbali smo, pokušaćemo nešto večeras pa ćemo videti.

Da li je vaša prednost to što ste uigrani?

- Može da bude prednost, ali su i oni igrali jake utakmice u pripremnom periodu. Poštujem Tvente, dobro je što smo u ritmu i verujem da će to pomoći. Možemo da napravimo iznenađenje. U svakom slučaju da li smo u ritmu ili ne poštujemo protivnika. Nije bitno kako ćemo odigrati, bitan je rezultat. Mene samo prolaz iz dve utakmice zanima. Moramo da uradimo sve da odemo u narednu rundu - zaključio je Kerkez.

Komentari (0)

Napiši Komentar