VESTI FK Čukarički

Dušan Kerkez: Novi Pazar nas je već dva puta namučio--

Dušan Kerkez: Novi Pazar nas je već dva puta namučio

Čukarički je pobedom protiv Vojvodine prekinuo niz od dva poraza, prethodno su Brđani gubili u derbi mečevima u gostima, najpre od TSC-a (0:1), potom i Crvene zvezde (0:4). Trijumf nad Novosađanima učvrstio je ekipu Dušana Kerkeza na trećem mestu, sa četiri boda više od Partizana, pred završetak plej-ofa Super lige Srbije.

Raspored je takav da su Čukaričkom preostala tri meča protiv ekipa koje su ostale bez šansi za plasman u Evropu, najpre Novog Pazara na Banovom brdu (subota, 16,30), potom Voždovca u gostima i na kraju Radničkog 1923 na domaćem terenu.

- Novi Pazar igra odlično ove sezone. Imaju kvalitetne pojedince, koji su se sjajno uklopili u ekipu. U poslednje vreme su verovatno malo razočarani što su posle tako dobre sezone ispali iz trke za Evropu, što je uzrokovalo i neke poraze u nizu. Ali, sa druge strane, Pazarci su prilično rasterećeni, a sa takvim ekipama je najteže igrati – kazao je šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez, koji je potom dodao:

- Na nama je da pokušamo da ostvarimo tri pobede do kraja šampionata, da zadržimo treće mesto i da se nadamo eventualnom kiksu TSC-a, koji je trenutno bolje plasiran od nas. U oba meča protiv Novog Pazara smo imali prilično problema. U prvom u gostima uspeli smo da slavimo uz dosta muka na startu sezone, u drugom na Banovom brdu igrali nerešeno, u izuzetno uzbudljivom duelu. Novopazarci su pokazali u tim duelima zašto su tu gde jesu, svesni smo da nam neće biti lako ni u trećem ovosezonskom odmeravanju snaga. Imamo veliko poštovanje za njihove igrače i stručni štab, moraćemo maksimalno ozbiljno da se spremimo. Ali, kao i u svakom drugom meču, ići ćemo na pobedu.

Odmah posle duela sa Novim Pazarom, Čukarički će gostovati Vojvodini u polufinalu Kupa Srbije u Novom Sadu (sreda, 18,30 časova). Šef struke belo-crnih Dušan Kerkez je prokomentarisao ishod žreba:

- Sve ekipe u polufinalu su zasluženo u završnici Kupa. Sa kim god da smo se ukrstili, bilo bi teško. Imali smo jedino želju da igramo na Banovom brdu bar jedan meč u Kupu ove sezone, ali žreb je odlučio drugačije. Vojvodina je dobar protivnik, igraće se samo jedan meč, sigurno će biti zanimljivo. Videćemo šta će biti na kraju.

Komentari (0)

Napiši Komentar