VESTI FK Čukarički

Filip Mladenović: Čukarički ima kvalitet, to je mlad tim koji želi da igra--

Filip Mladenović: Čukarički ima kvalitet, to je mlad tim koji želi da igra

Čukarički je poražen u prvom prijateljskom meču protiv Legije (2:3). Brđani su odigrali sasvim dobar meč, posebno u drugom poluvremenu, kad je malo nedostajalo da dođu i do nerešenog rezultata. U poljskom timu ceo meč je odigrao srpski reprezentativac Filip Mladenović, koji je u ovom klubu odigrao 62 meča, postigao je i 12 golova.

- Bila je to odlična provera za nas. Do nastavka prvenstva Poljske ostalo nam je da u petak odigramo još jednu prijateljsku utakmicu. Čukarički ima mlad tim, vidi se kvalitet, dopada mi se što žele da igraju. Posebno su mi se svideli u drugom poluvremenu, dok se kod nas vidi da nam nedostaju još dve nedelje priprema, koliko je uostalom i ostalo do početka prvenstva. Fizički smo pali u drugom poluvremenu. Generalno dobra utakmica, nama će značiti za samopouzdanje – istakao je Filip Mladenović, reprezentativac Srbije.

Sjajno je Legija počela meč, u prvih 40 minuta stekla je čak tri gola prednosti. Ipak, Čukarički se niti jednog trenutka nije predavao.

- Prvo poluvreme je model po kojem bi Legija trebalo da igra. Naša ekipavoli posed. Značilo nam je da igramo protiv ekipe kao što je Čukarički, koji je izlazio visoko gore i napravio nam je nekoliko puta problem. Za prvo poluvreme rekao bih desetka, bez zamerki, u nastavku smo baš pali.

Ove sezone Legija je na polusezoni na drugom mestu, sa devet bodova zaostatka u odnosu na lidera Rakov.

- Legija je klub na visokom nivou, najveći u Poljskoj. Zato bi i trebalo svake godine da igra u evropskim takmičenjima. U poslednje vreme nije tako, a pritisak je svakako veliki. Varšava je glavni grad, a Legija jedni klub, navijači su fantastični. Imamo sve uslove da igramo na vrhunskom nivou. Poljska liga je inače jako teška fizički, igrači moraju da budu non-stop na maksimumu. Ove sezone jurimo titulu, Rakov nam beži devet bodova. Imamo i četvrtfinale kupa, tako da sve ide kako treba. Nadam se da ćemo da uzmemo bar jedan trofej. Zaostatak jeste veliki u prvenstvu, ali u Poljskoj je generalno sve moguće.

Ugovor sa Legijom, Mladenović ima još šest meseci, a onda kako kaže ne zna gde će ga put odvesti.

- Realnost je da mi ističe ugovor na kraju sezone, da li ću otići ili ostati ne znam. Ne zavisi sve od mene. U ovom trenutku mislim da neću ostati, ali to se nikad ne zna. Videćemo šta će biti dalje. Legija kao klub ima sve i sa te strane sam zadovoljan, međutim za nešto više od toga “ako budemo na istim talasnim dužinama”, sve je moguće. Videćemo u junu.

Bekovi su svuda deficitarni, pa Mladenoviću u junu neće biti teško da nađe novi klub.

- Uvek se nešto dešava, ali ne volim da budem “na deset strana”. Ostavio sam sve ljudima koji vode brigu o tome. Želim da se fokusiram da odigram do kraja ovu sezonu kako treba. Uvek sam tako razmišljao da idem korak po korak. Znam da će se nešto otvoriti. Ako budem zdrav, ne bi trebalo da bude problema.

Prošlo je skoro dva meseca od povratka reprezentacije Srbije sa Svetskog prvenstva u Kataru, a Filip Mladenović ističe da su se utisci tek sada slegli.

- Glave su se malo ohladile i tek sada počinjem da budem svestan nekih stvari. Ono što mogu da kažem da je Svetsko prvenstvo prelepo iskustvo. To je san svakog igrača da igra za svoju zemlju na velikom takmičenju. Hvala Bogu ispunio sam svoj san sa 31 godinom. Ne bih se sada osvrtao na priče da li je moglo bolje ili ne. Kad dođe trenutak sve ćemo analizirati sa selektorom i mi između nas – rekao je Filip Mladenović.

Na pitanje kakva je atmosfera bila, reprezentativac Srbije je bez zadrške odgovorio:

- Atmosfera je bila fenomenalna. Ponovio sam to mnogo puta, ovo je grupa momaka koja ima veliki potencijal i što se tiče psihološke strane. Dobri momci. Ne pamtim da je nekada bila lepša atmosfera u reprezentaciji. Iskreno jedva čekam okupljanje u martu - zaključio je Mladenović, uz opasku da će biti bolje na PE.

Komentari (0)

Napiši Komentar