VESTI FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog na FMS i testu eksplozivne snage u Analitičkom centru--

Fudbaleri Čukaričkog na FMS i testu eksplozivne snage u Analitičkom centru

Fudbaleri Čukaričkog odradili su testove u Zavodu za sport i medicinu na Košutnjaku, ali i u Analitičkom centru na na stadionu na Banovom brdu. I to je uobičajena procedura na startu svakih priprema, bilo da se radi o letnjim ili zimskim.

Na početku ovih priprema Aleksandar Veselinović trenutno radi sa 29 igrača, gotovo da nije ni bilo promena u sastavu Brđana. Testovima u Analitičkom centru rukovodio je kondicioni trener belo-crnih Milovan Knežević, uz pomoć analitičara Nikole i Nemanje Đokića.

- Čukarički poseduje najsavremeniju opremu za tesiranje i praćenje opterećenja. Izvrišili smo standardne lekarske preglede u Zavodu za sport i medicinu na Košutnjaku, gde su rađeni laboratorijski pregledi i ergospirometrija... U klubu su igrači dodatno radili FMS test i procenu eksplozivne snage na „op-tu džamp“ platformi – kazao je Knežević.

Kondicioni trener Čukaričkog, koji je u klubu od ove sezone, pojasnio je o kakvim se testovima radilo.

- FMS test predstavlja sistem koji se bavi analizom funkcionalnih obrazaca pokreta i njihovih komponenti. Procenjuje se efikasnost lokomotornog sistema, kroz procenu mobilnosti, motorne kontrole, stabilnosti... Konkretno, takvim rezultatima se dolazi do informacija o asimetrijama i limitacijama, što je od velike važnosti za programiranje treninga – kazao je Knežević, koji je potom dodao:

- Testovi eksplozivne snage su obuhvatali razne varijante skokova i brzine na određenim distancama uz najmoderniju opremu koju posedujemo u Analitičkom centru Čukaričkog.

Knežević je pohvalio igrače koji su u testiranjima postigli zavidne rezultate, uz napomenu:

- Svi momci su u vrlo dobrom, mogu slobodno da kažem i odličnom zdravstvenom stanju. Očigledno je da su ispoštovali sve zahteve tokom pauze, da su se dobro odmorili, ali ujedno i pripremili za početak priprema.

Komentari (0)

Napiši Komentar