VESTI FK Čukarički

Hrabri Čukarički poražen u finalu Kupa Srbije--

Hrabri Čukarički poražen u finalu Kupa Srbije

Čukarički je poražen u finalu Kupa Srbije na stadionu „Rajko Mitić“ od Crvene zvezde sa 2:1. Brđani su poveli evrogolom kapitena Marka Docića, koji je pogodio direktno iz kornera u 21. minutu, a crveno-beli su prekrenuli pogocima Pešića u 61. i 76. minutu.

Iako bez čak petorice igrača, trojice koji su na pozajmici iz Crvene zvezde, Popovića, Pankova i Lučića, suspendovanog Sisoka i povređenog Kovača, Čukarički je odigrao sjajan meč protiv ekipe koja je dominantno, bez poraza, osvojila titulu prvaka Srbije. Prvu šansu na utakmici imao je Čukarički, posle odličnog kontranapada Badamosi je pogodio stativu, Brđani su dobili korner.

Posle tog udarca iz ugla Docić je šutirao direktno iz kornera i uspeo je da savlada Borjana – 0:1. Jedan od ključnih detalja meča dogodio se nedugo posle vodećeg gola, posle još jednog sjajno izvedenog kornera Docića Tošić je zahvatio loptu, a na gol-liniji je intervenisao je Dragović. Mogao je vrlo lako Čukarički tada da stekne i dva gola prednosti...

Imala je Crvena zvezda nekoliko izrazito dobrih prilika do kraja prvog poluvremena, najbolju u finišu prvog poluvremena, kad je Ivanić promašio zicer. Nastavili su crveno-beli sa napadima i u drugom poluvremenu, a inicijativa im se isplatila, kad je Pešić sa dva pogotka uspeo da preokrene rezultat.

Mogao je Čukarički i do izjednačenje i produžetaka, u 85. minutu Docić je direktno iz slobodnog udarca pogodio stativu. Prethodno, imao je dobru šansu u kontranapadu Adžić, potom je i Badamosi „makazicama“ šutirao preko gola Crvene zvezde.

Komentari (0)

Napiši Komentar